RTEÜ “Engelsiz Üniversite” Ödülünü Aldı

RTEÜ “Engelsiz Üniversite” Ödülünü Aldı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 9 kategoride 1075 başvurunun olduğu 2020 Türkiye Erişilebilirlik Ödüllerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi “Engelsiz Üniversite” kategorisinde ikinci oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve çok sayıda davetlinin yer..

Tarih : Okunma : 56 Defa Okundu... Yorum Yap

RTEÜ “Engelsiz Üniversite” Ödülünü Aldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 9 kategoride 1075 başvurunun olduğu 2020 Türkiye Erişilebilirlik Ödüllerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi “Engelsiz Üniversite” kategorisinde ikinci oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve çok sayıda davetlinin yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri Töreni’ne Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman da katıldı.

Törende konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 19 yıllık hükümetleri döneminde engelli hakları ve engelli hizmetlerinde modern yaklaşımlarla yeni bir vizyon ortaya koyduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ise, ödül alsın veya almasın gelen her başvurunun insanlığın hayrına bir gayret olduğunu ifade ederek, ödül sahipleri yanında fikir üreten katılımcıları da gönülden tebrik etti.

Üretilen fikirlerin her birinin günün birinde insanlığın hizmetine sunulacağını aktaran Emine Erdoğan, dünyada 1 milyardan fazla engelli bireyin bulunduğunu, bu sayının neredeyse dünya nüfusunun yüzde 15’ine karşılık geldiğini söyledi.

Emine Erdoğan, 2020 yılının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Erişilebilirlik Yılı olarak ilan edildiğini hatırlattı.

9 kategoride dereceye girenlerin “jüri” ve “halk oylaması” yöntemiyle ayrı ayrı belirlendiği ödül töreninde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi “Engelsiz Üniversite” kategorisinde ikinci oldu. Ödül RTEÜ adına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a takdim edildi

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş