-RTEÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ YÖK BAŞKANININ GÜNDEMİNDE

-RTEÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ YÖK BAŞKANININ GÜNDEMİNDE -BAŞKAN SARAÇ OLMAYAN ECZACILIK FAKÜLTESİNDE COVİD-19 AŞI ÇALIŞMASI VARMI DİYE SORDU ÖMER YILMAZ RİZE-RTEÜ-Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2021 yılı ilk senato toplantısı 08 Ocak 2021 tarihinde Üniversitenin Zihni Derin Yerleşkesinde bulunan İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonunda yapıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’da makam odasından video konferans yöntemiyle senato toplantısına..

Tarih : Okunma : 70 Defa Okundu... Yorum Yap

-RTEÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ YÖK BAŞKANININ GÜNDEMİNDE

-BAŞKAN SARAÇ OLMAYAN ECZACILIK FAKÜLTESİNDE COVİD-19 AŞI ÇALIŞMASI VARMI DİYE SORDU

ÖMER YILMAZ

RİZE-RTEÜ-Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2021 yılı ilk senato toplantısı 08 Ocak 2021 tarihinde Üniversitenin Zihni Derin Yerleşkesinde bulunan İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonunda yapıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’da makam odasından video konferans yöntemiyle senato toplantısına katıldı.

Prof. Dr. Yekta SARAÇ, toplantıya katılan her bir senato üyesinin kendisini tanıtmasını istedi. Devamla tüm üyelere yönelik konuşmasını yaptı. Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Yekta Saraç RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a üniversitenizde Eczacılık Fakültesi’nin ne durumda olduğunu, Koronavirüs hastalığı (COVID-19) ile ilgili bir aşı çalışmasının olup olmadığını sordu.

Bilindiği üzere RTEÜ Eczacılık Fakültesi 7 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazetede ilgili kararın yayınlanması ile kurulmuştu. Prof. Dr. Hüseyin Karaman geçen bu 2,5 yıllık zaman diliminde bu fakülteye her hangi bir Dekan ataması yapmamış olup, dekanlık görevini kendi uhdesinde tutmaktadır. Prof. Dr. Hüseyin Karaman Eczacılık Fakültesinin eğitim ve öğretim faaliyetine başlama noktasında ilgili çalışmaların, özellikle akademik kadroların oluşturulması noktasında hiçbir çalışma başlatmamıştır.

YÖK başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç’dan bu şekilde bir soru beklemeyen Prof. Dr. Hüseyin Karaman bir anlık şaşkınlık yaşadıktan sonra Eczacılık Fakültesinin şu anda aktif olmadığını, aktif hale getirmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Rizeli Eczacılık Fakültesinin açılmasını istiyor

Eczacılık Fakültesinin 3 yıla yakındır açılmamasına tepki gösteren Rizeliler ’Eczacılık Fakültesi bir Üniversitenin vitrin fakültelerinden bir tanesidir. Öğrenci sıkıntısı olmayan, öğrencilerin çok tercih ettiği bir fakültedir. Rizeli siyasetçilerimizin de yıllarca açılması için çalıştığı ve sonunda 7 Temmuz 2018 tarihli resmi gazetede ilgili kararın yayınlanması ile kurulan bu Eczacılık Fakültesi ile ilgili her hangi bir adımın atılmamasına hiç kimse akıl erdiremiyor. Üniversitemiz bünyesinde Eczacılık Fakültesini

kuracak, hızlı bir şekilde gelişimini sağlayacak öğretim üyelerinin olduğu bilinmektedir. Geçen 2,5 yıllık bir zaman dilimi Rize için özellikle de üniversitemiz için çok önemli bir kayıptır. Şu anda dekanlığını vekâleten yürüten Rektörümüz sayın Prof. Dr. Hüseyin Karaman’dan ricamız Eczacılık Fakültesinin Eğitim Öğretim hayatına başlaması noktasında gerekli adımları ivedi bir şekilde atmasıdır.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş