RİZEYE GELECEK VARDA SUYUNA OF ENGELİ

RİZEYE GELECEK VARDA SUYUNA OF ENGELİ -SUYUN GEÇECEĞİ OF-AĞAÇSEVEN KÖYÜNDE KÖYLÜLER ARAZİLERİNDEN GEÇMEYE İZİN VERMİYOR. İSMET KÖSOĞLU RİZE-İkizdere’nin Varda Yaylasından Rize ye gelmesi için İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılında ihale edilerek inşa çalışmalarına başlanılan toplam 60 km. uzunluğundaki Varda İçme Suyu hattının OF-Ağaçseven köyünden geçişine izin verilmiyor. Projenin 1 etap olan 60 km.sinin 57..

Tarih : Okunma : 22 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZEYE GELECEK VARDA SUYUNA OF ENGELİ

-SUYUN GEÇECEĞİ OF-AĞAÇSEVEN KÖYÜNDE KÖYLÜLER ARAZİLERİNDEN GEÇMEYE İZİN VERMİYOR.

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-İkizdere’nin Varda Yaylasından Rize ye gelmesi için İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılında ihale edilerek inşa çalışmalarına başlanılan toplam 60 km. uzunluğundaki Varda İçme Suyu hattının OF-Ağaçseven köyünden geçişine izin verilmiyor. Projenin 1 etap olan 60 km.sinin 57 km.si tamamlandı.

Varda Suyu Projesi hakkında yüklenici firma ve DSİ yetkilileriyle bir süre önce şantiyede bir toplantı yapıldı. Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve AKP Milletvekili Hasan Karal’ında katıldığı toplantıda İkizdere Varda Yaylasından 60 kilometrelik hatla getirilecek Varda Suyu projesinde gelinen son nokta değerlendirildi.

Toplantıda Varda Suyu çalışmaları hakkında bilgiler sunan DSİ yetkilileri Ağaçseven Köyünden hat çalışmalarını sürdüremiyoruz. Hat döşeme çalışmaları çok büyük ölçüde tamamladı fakat Ağaçseven köyü içinden 3 km.lik yerde durmuş durumdayız. Burada köylüler arazilerinden ve yoldan geçiş izni vermiyor diyerek konuyu çözmede yardımcı olunmasını istediler.

RİZE’NİN 100 YIL SU İHTİYACI OLMAYACAK

Rize Milletvekili Hasan Karal’Ağaçseven köyüne bu şebekeden su verilecek. Anlaşmazlığı anlamak zor. Konuyu kesinlikle çözmemiz lazım. Yetkililerimiz bu konuyu masaya yatırarak çözüme kavuşturmalıdır. Başlayan iş durmamalı ve gecikmemeli.6o km.hat döşenecek proje 3 km.de sıkıntı var diye durmaz. Varda Suyu Andondan gelen İçme Suyuna takviye olarak Rize’nin önümüzdeki 100 yıl içerisinde herhangi bir su problemi yaşamaması için Varda Suyu projesiyle bu ihtiyacı karşılamış oluyoruz. Varda Suyu son yıllarda fiilen takip ettiğimiz ve projelendirilip ihalesini yaptığımız ve yapım çalışmalarını başlattığımız çok önemli bir projedir. Varda Birliğimizle birlikte el ele vererek bu projeyi gerçekleştirdik. Andon Suyu’na arıza durumunda Varda Suyu tarafından su takviyesi yapılacaktır. Rize şehir merkezi, İyidere, Kalkandere, Kendirli ve Derepazarı ilçelerimizi kapsayan bu alanın uzun vadeli su ihtiyacını karşılamış olacağız”dedi.

2015 yılında Rize İl Özel İdaresinde yaklaşık 45 milyon TL’lik Varda Suyu Projesi’nin ihalesi yapıldı. DSİ tarafından gerçekleştirilecek projenin

geri ödemesi, yapılan protokol doğrultusunda, %30’u İyidere, Kalkandere, Derepazarı ve Kendirli Belediyeleri tarafından, geriye kalan %70’i ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak.

İlk yorumu siz yazın