RİZESPOR’UN UNUTULMAZ FUTBOLCUSU MÜFİT CULUM

RİZESPOR’UN UNUTULMAZ FUTBOLCUSU MÜFİT CULUM 1977-78 sezonu başlarken Rizespor 1. Lige çıkmayı kafaya koymuştu. Yönetim Başkan Mustafa Zeki Rakıcıoğlu, İdari Başkan Yardımcısı Nuri Akbulut, Mali Başkan Yardımcısı Paşali Alaman, Genel Sekreter Hamit Oral, Muhasip- Veznedar Rahmi Rakıcı, Basın Sözcüsü Erdoğan Giritlioğlu, Amatör ve Genç Takımlar Sorumlusu Kemal Özkan, Üyeler: Ekrem Yılmaz, Sedat Bıçakçı, İsmail Sevimli,..

Tarih : Okunma : 26 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZESPOR’UN UNUTULMAZ FUTBOLCUSU MÜFİT CULUM

1977-78 sezonu başlarken Rizespor 1. Lige çıkmayı kafaya koymuştu. Yönetim Başkan Mustafa Zeki Rakıcıoğlu, İdari Başkan Yardımcısı Nuri Akbulut, Mali Başkan Yardımcısı Paşali Alaman, Genel Sekreter Hamit Oral, Muhasip- Veznedar Rahmi Rakıcı, Basın Sözcüsü Erdoğan Giritlioğlu, Amatör ve Genç Takımlar Sorumlusu Kemal Özkan, Üyeler: Ekrem Yılmaz, Sedat Bıçakçı, İsmail Sevimli, Dr. Hüseyin Akyıldız, Reşat Uçak, Ali Rıza Feyzioğlu, Nail Can şeklinde oluşmuştu.  Hedefe ulaşmak içim basiretli bir transfer politikası izliyordu. İç ve dış transfer olarak 5 milyon lira harcayarak kadrosuna 10 yeni futbolcu transfer ediyordu. Rizespor o yıllarda Rizespor’u her şeyin üstünde gören kulübe siyaset bulaştırmayan bir anlayış ile yönetiliyordu.

ADETA YILDIZLAR TOPLULUĞU

Galatasaray’dan Arif, Beşiktaşlı Kahraman, Göztepe’li Fuji Mehmet ve Edip, Orduspor’lu Öner, İzmirsporlu Muharrem ve Sivasspor’lu Müfit ile kadro güçlendiriliyordu. Bu transferler adeta nokta atışı şeklinde oluyor, transfer edilen bu isimler Rizespor’a güç katıyor ve takımı birinci lige çıkarıyordu. Rizespor Genel Sekreteri Hamit Oral Bursa’ya giderek Sivasspor forması altında top koşturan Müfit’in transferini gerçekleştiriyordu.

MÜFİT VE AZMİN ZAFERİ

Müfit Culum 30 Ağustos 1955 tarihinde Bursa’da doğdu. Rizespor’da iyi bir grafik çizdi. Orta sahada çok çalışan attığı gollerle de takımına puan kazandıran bir futbolunun yanında saç stiliyle de tanınan mütevazı bir futbolcuydu. Taraftar onu sevdi. Rizespor 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluğa oynuyordu. Rizespor beş puan farkla birinci lige doğru koşuyordu. Böyle bir durumda Şekerspor maçı büyük önem taşıyordu. Ve konuk Rizespor en azından 1 puanın hesaplarını yapıyordu. En formda futbolcusu ise orta sahada’ takımın yükünü omuzlayan ve en kritik anlarda attığı gollerle etkili olan genç Müfit’ti… Golsüz biten maçın ikinci yansının ortalarında “Kernen” vurulan bir darbe, Müfit’i tam 250 gün sahalardan koparıp götürdü. Müfit daha futbola doyamamıştı. Henüz 24 yaşındaydı. Ve tüm bu koşullara rağmen tekrar top başı yapmayı aklına koymuştu. Rizespor’dan büyük yakınlık ve destek görüyordu. Yönetim ve Taraftarlar onu yalnız bırakmıyordu. Gördüğü maddi ve manevi ilgi büyük etkendi. Kaplıcalarda sürekli tedavi gördü. Rizespor’un şampiyon olması Müfit’i daha da olumlu yönde etkiledi. Sonunda inanç dolu Uğraşısı kendisini muzaffer kıldı. Aksaksız yürümesi dahi iyidir denen Müfit, topa ve formasına kavuştu. Bu büyük bir iradenin kazandığı savaştı.

RİZESPOR’UN GÖZ BEBEĞİ

Rizespor 2. Lige düşmüş Rizespor geçen yıl birinci ligden ikinci lige düşmüş, futbolcularının bir kısmı, buna karşın özellikle İstanbul Kulüplerince kapışılmıştı. Müfit, yapılan tüm tekliflere karşın, mavi yeşilli ekipten kopmamıştı. Genç futbolcu nişan yapma hazırlıkları içerisinde idi. O Rize’yi Rizeliler onu sevmişti. Taraftarlar ona Tıpıtıp lakabı takmıştı.   Koşullar onun Rize’de kalması için olumsuz yönde idi. Müfit, Amasyaspor ve Samsunspor maçlarında attığı gollerle takımına 4 puan kazandırıyordu. Rizespor’un göz bebeği oluyordu.

Sağlık sorunları yaşadığını üzüntüyle öğrendiğimiz Müfit Ağabeyimize acil şifalar diliyoruz…

Fatih Sultan KAR / İST.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş