RİZESPOR’DA PARLAYAN YILDIZ OSMAN DENİZCİ

RİZESPOR’DA PARLAYAN YILDIZ OSMAN DENİZCİ3 Ekim 1957 tarihinde Trabzon’da doğdu. 1996-97 Sezonunda Rizespor’da Teknik Direktör olarak görev yapmış olan Türk futbolunun efsane isimlerinden Rizespor ve Trabzonsporlu Ali Kemal Denizci’nin kardeşidir. 13 yaşlarında Trabzon Yolspor Genç Takımı’nda başladı. Hem Genç Takım’da hem de A Takım’da oynuyordu. O dönemlerde Yolspor Genç takım ile Türkiye Şampiyonu oldu. Bir..

Tarih : Okunma : 350 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZESPOR’DA PARLAYAN YILDIZ OSMAN DENİZCİ
3 Ekim 1957 tarihinde Trabzon’da doğdu. 1996-97 Sezonunda Rizespor’da Teknik Direktör olarak görev yapmış olan Türk futbolunun efsane isimlerinden Rizespor ve Trabzonsporlu Ali Kemal Denizci’nin kardeşidir. 13 yaşlarında Trabzon Yolspor Genç Takımı’nda başladı. Hem Genç Takım’da hem de A Takım’da oynuyordu. O dönemlerde Yolspor Genç takım ile Türkiye Şampiyonu oldu. Bir ilke imza atarak amatörde oynarken Genç Millî Takım’a gitmeye başladı.

HEM OKUDU HEM FUTBOL OYNADI
1974-1975 öğretim döneminde Sanat Okulunu bitirdi. Köksal Mesçi’nin de yar aldığı Ankaragücü 1. Ligde en güzel dönemini yaşıyordu Ankaragücü kendisine teklif getirdi. Tam transfer gerçekleşirken üniversite sonuçları açıklandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Yüksek Ziraat Fakültesi’ni kazanmıştı.
1975-1979 arasında Atatürk Üniversitesi’nde Ziraat Mühendisliği okurken aynı zamanda Erzurumspor’da futbol oynadı. Erzurumspor’daki son yılında kaptanlık yaptı. Şampiyon olup Erzurumspor’u 2. Lig’e çıkartmada başrolü oynadı.

RİZESPOR’DA YILDIZLAŞTI
Transfer sezonu geldiğine birçok takım peşine düşüyordu. Rizesporlular da Trabzon’a gidip “Nerede bu adam? Onu biz alacağız.” Diye işe koyuldular. Sonunda da parayı bastırıp transferi gerçekleştirmişlerdi. O tarihte hiçbir futbolcuya ödenmemiş olan bir bedelle 6 milyon liraya Rizesporlu oldu. O dönem de Rizespor’un 1. Lig’deki ilk yılıydı. Rizespor’un da iyi dönemiydi ve Trabzonspor ile kafa kafaya mücadele ediyordu. Rize onun için memleketinin takımıydı. Rizespor’da tam anlamıyla yıldızlaşmaya başlamıştı. Rizespor’da iki sezon top koşturdu.

GİTTİ ALİ KEMAL DENİZCİ, GELDİ OSMAN DENİZCİ
1981-82 sezonunda Fenerbahçe’den ayrılmak isteyen ağabeyi Ali Kemal Denizci’nin aracılığıyla Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’nin hem Federasyon Kupası hem de lig şampiyonu olduğu 1982-83 sezonu kadrosunda yer aldı. Aynı sezon, sezonu bitmesine beş hafta kala Fenerbahçe’nin şampiyonluk için çekiştiği Trabzonspor’a transfer olmasına karşın sezonun son maçında Bursaspor’a karşı takımının ikinci golünü attı. Trabzonspor’daki ilk sezonunda lig şampiyonluğu yaşamasına rağmen Trabzonspor’daki ikinci sezonunda genelde sakatlıklarından ötürü as kadrodaki yerini kaybetmeye başladı. Bunun üzerine Bursaspor’a kiralık olarak gönderildi. 1986-87 sezonunda Fenerbahçe’ye dönen Osman Denizci, burada 2 sezon oynadıktan sonra 1988-89 sezonunda Giresunspor’a kiralandı ve sezon sonunda futbola veda etti.

FUTBOLA HİZMETE DEVAM..
Futbolu bıraktıktan sonra 1991-92 sezonunda Kartalspor (Antrenör) , 1995-96 sezonunda Haçkaspor (Antrenör) 1998-2004 yılları arasında Genç Milli Takım, 2005-06 sezonunda Maltepespor (Teknik Sorumlu), 2007-08 sezonunda Trabzonspor (Antrenör), 2011-12 sezonunda Armutlu Belediyespor (Teknik Sorumlu) olarak görev yaptı.

Fatih Sultan KAR / İST

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş