RİZELİ TEVFİK İLERİ BÜTÜN YÖNLERİYLE ÜNİVERSİTE TARAFINDAN KİTAPLAŞTIRILD

-RTEÜ’DEN KÜLTÜRÜMÜZE ÖNEMLİ KATKI -RİZELİ TEVFİK İLERİ BÜTÜN YÖNLERİYLE ÜNİVERSİTE TARAFINDAN KİTAPLAŞTIRILDI. İSMET KÖSOĞLU RİZE-1960 öncesi Adnan Menderes Başbakanlığındaki DP Hükümetlerinde birçok kez Bakanlık yapan Tevfik İleri’nin hayatı bütün yönleriyle RTEÜ tarafından kitaplaştırıldı. Türk Milli Eğitiminin en önemli şahsiyetlerinden birisi olarak kabul edilen Rizeli ve eski DP Milletvekili Bakanı Tevfik İleri’nin hayatı RTEÜ tarafından kitaplaştırıldı.310..

Tarih : Okunma : 44 Defa Okundu... Yorum Yap

-RTEÜ’DEN KÜLTÜRÜMÜZE ÖNEMLİ KATKI

-RİZELİ TEVFİK İLERİ BÜTÜN YÖNLERİYLE ÜNİVERSİTE TARAFINDAN KİTAPLAŞTIRILDI.

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-1960 öncesi Adnan Menderes Başbakanlığındaki DP Hükümetlerinde birçok kez Bakanlık yapan Tevfik İleri’nin hayatı bütün yönleriyle RTEÜ tarafından kitaplaştırıldı.

Türk Milli Eğitiminin en önemli şahsiyetlerinden birisi olarak kabul edilen Rizeli ve eski DP Milletvekili Bakanı Tevfik İleri’nin hayatı RTEÜ tarafından kitaplaştırıldı.310 sahifelik büyük boy ebadındaki kitapta 2014 yılında Rize’de dönemin Valisi ve kurulan komisyon tarafından düzenlenen Tevfik İleri Sempozyumunda konuşulanlar ve bugüne kadar bilinmeyenler kitapta yer almış. Kitapta Danışma Kurulu, Bilim Kurulu ve Düzenleme Kurulu diye çalışmada katkıda bulunan üç ana kurulda siyasetçiler, eski Bakanlar, tamamı akademisyen Öğretim Üyeleri, Yazarlar ve Tevfik İleri’nin eşi ve çocuklarının hatıralarına yer verilmiş.6 oturumda yapılan konuşmaların ve Liselerarası yarışan öğrencilerin yazılarında yer verilen kitabın önsözünde RTEÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman Tevfik İleri hakkında şunları yazdı’RTEÜ Bilimsel araştırmalar ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra düzenlemiş olduğu ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarla da bölgemizin ve ülkemizin önemli sorunlarını ve değerlerini ele alarak günümüz insanının istifadesine sunmaktadır. Bu çerçevede düzenlenmiş olan etkinliklerden biri de ‘Tevfik İleri Sempozyumudur’

Türk Siyasi hayatında çok önemli izleri olan Rize-Hemşin doğumlu Ahmet Tevfik İleri(1911-1961)Millî Eğitim Bakanlığı(1950-1953 ve 1957),Devlet Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı(1957-1958)ve Bayındırlık Bakanlığı(1958-1960)görevlerinde bulunmuş, TBMM Başkanvekilliği yapmış(1953-1955)Bakanlıkları döneminde gerçekleştirdiği icraatlarıyla Türk siyasi hayatına yön vermiştir.5 Ocak 1995 tarihinde düzenlenmiş olan Ölümünün 33.yılında ‘Tevfik İleri Sempozyumu ’Tevfik ileri ile ilgili düzenlenen ilk sempozyumdu. Bu bağlamada Rize Valiliği, Rize Belediyesi, ÇAYKUR ve Tevfik İleri Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte Tevfik İleri anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlemiş olduğumuz ’Tevfik İleri Sempozyumu’ şimdiye kadar Tevfik İleri ile ilgili düzenlenmiş olan ikinci sempozyum olma özelliğine sahiptir. Kitapta sempozyumda sunulan bildiriler yer almaktadır.

Tanıyanların gözüyle Tevfik İleri, Ailesinin Gözünden Tevfik İleri, Tevfik İleri ve Eğitim, Tevfik İleri ve Din Eğitimi, Bir Aydın olarak Tevfik İleri, Bir Muhabbet Adamı olarak Tevfik İleri ana başlıkları taşımaktadır ’yazdı.

RTEÜ Yayını olarak 10.kitap olan Tevfik İleri Sempozyumu’nu Yayına o dönemki Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl hazırlarken Editörlüğü Ahmet İshak Demir ve Adem İmdat Kesici yaptı

İlk yorumu siz yazın