Rizeli doğaseverler gezginlerHafta sonu Kaçkarlara gezi düzenlediler

Rizeli doğaseverler gezginlerHafta sonu Kaçkarlara gezi düzenlediler Abdullah Uzun Yaklaşık 35 kişinin katıldığı geziye Rize-Çayeli-Pazar-Ardeşen ve Fındıklı’dan katılımlar oldu.Araçla Çamlıhemşin ilçesinden 43 Kilometre uzaklıkta bulunan Başyayla’ya ulaşan grup burada başkan Gökay İnan tarafından verilen bilgiden sonra yürüyüşe başladı. Sırasıyla , Başyayla-Çiçekli Göl-Kale (Çapug) Aşıtı-Micovit (Mezovit) Gölü-Kardovit Gölü ne doğru başlayan yürüyüş zaman zaman Güneş’in ardından..

Tarih : Okunma : 60 Defa Okundu... Yorum Yap

Rizeli doğaseverler gezginlerHafta sonu Kaçkarlara gezi düzenlediler
Abdullah Uzun
Yaklaşık 35 kişinin katıldığı geziye Rize-Çayeli-Pazar-Ardeşen ve Fındıklı’dan katılımlar oldu.Araçla Çamlıhemşin ilçesinden 43 Kilometre uzaklıkta bulunan Başyayla’ya ulaşan grup burada başkan Gökay İnan tarafından verilen bilgiden sonra yürüyüşe başladı.

Sırasıyla , Başyayla-Çiçekli Göl-Kale (Çapug) Aşıtı-Micovit (Mezovit) Gölü-Kardovit Gölü ne doğru başlayan yürüyüş zaman zaman Güneş’in ardından Sis,Yağmur ve dolu ile aşıta kadar çıkıldı.3 bin rakımı test eden geziye katılanlar 1 saat doyumusz manzaraları fotoğrafladı.Ardından Çiçekli göle dönülerek burada ihtiyaç ve yemek molası verildi.Yer yer buz tutan gölün yanında yemek yedikten sonra tulum eşliğinde oynan horon ve yöresel türkülerle yorgunluk atıldı.


Başkan Yardımcısı Yaşar Ali Yılmaz ” Çamlıhemşin ilçesine 43 kilometre uzaklıktaki Başyayla’dan başlayan, Hacıvanak Yaylası’na erişen rota, üç farklı gölü görme olanağı bize sundu.”dedi
Yaylanın doğusundaki patikayı takip ederek aşıta doğru yükselidiklerini söyleyen Yılmaz, “burada karşınıza önce Çiçekli Göl çıkıyor. Oldukça sığ olan gölü geçip aşıta varıyorsunuz. Bu noktada; hem geldiğiniz vadi ve Çiçekli Göl, hem de gideceğiniz göller ve Hacıvanak Yaylası görüş alanınıza girecektir. “diye konuştu
Grup, daha sonra inişe geçerek 3 saat yürüyüşün ardından tekrar araçların bulunduğu Başyayla’ya döndü.

İlk yorumu siz yazın