Rize’de “Kadına Yönelik Şiddet” eğitimi

Rize’de “Kadına Yönelik Şiddet” eğitimi Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri personellerine yönelik “Kadına Yönelik Şiddet” konulu eğitim verildi. Rize İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi” kapsamında birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılması amacıyla İl Ambulans Servisi..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

Rize’de “Kadına Yönelik Şiddet” eğitimi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri personellerine yönelik “Kadına Yönelik Şiddet” konulu eğitim verildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi” kapsamında birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılması amacıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarındaki çalışanlarına “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” eğitim programı düzenlendi.

Sağlık Kompleksi eğitim salonunda düzenlenen ve 30 kişinin katıldığı eğitim Rize İl Sağlık Müdürlüğünden Psikolog Güneş Süer, Sosyal Çalışmacı Umay Aytin ve Eğitim Hemşiresi Fatma Köse, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden ise Sosyal Çalışmacı Şirin Targan Çalış ve Nurcan Birinci tarafından verildi.

Türkiye’de kadına yönelik şiddet hala önemli bir sorun olmaya devam etmektedir. Kadına Yönelik Şiddet, kadınların ve kız çocuklarının fiziksel, ruhsal ve cinsel sağlıklarında olumsuz etkiler oluşturması nedeniyle bir halk sağlığı sorunudur.

Şiddetle karşılaşan kadının ilk temas ettiği meslek gruplarından biri sağlık personelidir. Sağlık personeli, şiddet gören kadını sonradan karşılaşacağı şiddetten korumada, güvenlik planı oluşturarak veya diğer destek alabileceği kurumlara yönlendirme ve bilgilendirmede önemli rol oynar. Bu bağlamda bakanlığımızın da paydaşı olduğu “Aile içi Şiddetle Mücadele Projesi” kapsamında verilen bu eğitimler yoluyla tüm sağlık personellerinin kadına yönelik şiddet konusunda daha donanımlı olmalarının sağlanması amaçlanmıştır.

Eğitim sonunda sağlık personellerine katılım belgeleri Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu ile diğer ilgili yöneticiler tarafından takdim edildi

İlk yorumu siz yazın