Rize’de hastalara karyola desteği devam ediyor

Rize’de hastalara karyola desteği devam ediyor Rize Sağlık Müdürlüğünce yatağa bağımlı hastalara karyola desteği devam ediyor. Kurum imkânlarımız ve bağışlarla bugüne kadar ilimiz genelinde 1443 yatağa bağımlı hastamıza karyola desteği yapılmıştır. Müdürlüğümüzden karyola talebinden bulunan hastalarımızın ihtiyacını karşılamak üzere Elazığ ilindeki ihtiyaç fazlası 56 adet karyola hibe yoluyla ilimize kazandırılmış ve sıra bekleyen hastalarımıza teslim..

Tarih : Okunma : 142 Defa Okundu... Yorum Yap

Rize’de hastalara karyola desteği devam ediyor

Rize Sağlık Müdürlüğünce yatağa bağımlı hastalara karyola desteği devam ediyor.

Kurum imkânlarımız ve bağışlarla bugüne kadar ilimiz genelinde 1443 yatağa bağımlı hastamıza karyola desteği yapılmıştır.

Müdürlüğümüzden karyola talebinden bulunan hastalarımızın ihtiyacını karşılamak üzere Elazığ ilindeki ihtiyaç fazlası 56 adet karyola hibe yoluyla ilimize kazandırılmış ve sıra bekleyen hastalarımıza teslim edilmeye başlanılmıştır. Ayrıca İstanbul ilinde de bulunan ihtiyaç fazlası hasta karyolalarının da ilimize kazandırılabilmesi için temin ve tespit çalışmaları devam etmektedir.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak sakatlık, hastalık veya yaşlılık nedeniyle yatağa bağımlı hastalarımızın hem iyileşme süreçlerine katkıda bulunmak hem de bulundukları fiziksel ev ortamında rahatlarını sağlamak amacıyla hastalarımıza müdürlüğümüzün imkânları dâhilinde hasta karyolaları temin edilmektedir.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, bu çalışmayı evde sağlık hizmetleri kapsamında hizmet alan hastalarda yatak yaralarının oluşmaması, beslenme ve bakımda ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi için yaptıklarını belirtti.

Tepe, “Sağlık anlamında son derece zor durumda olan ve belki de bundan sonraki tüm yaşamlarını yatağa bağımlı olarak geçirmek zorunda kalacak bu insanlarımıza yardımcı olmak amacıyla SGK tarafından ödeme kapsamında olmayan hastanelerin ihtiyaç fazlası karyolalar ile hayırseverlerden aldığımız desteklerle bu hizmeti sürdürmeye çalıştıklarını ifade ederek, yaptığımız bu çalışma hem hastalarımız hem de bakımlarını üstlenen hasta yakınları tarafından büyük ilgi görmektedir.” dedi.

-Hayırsever vatandaşlara çağrı

Hastalarımız manevi anlamda hepimizin ilgi, bakım ve şefkatine muhtaç olduklarını belirten Tepe, “Maddi anlamda yaşlı ve yatağa bağımlı hastaların çok az şeylere ihtiyaçları vardır ama o az şeylere çok ihtiyaçları vardır. Sağlık hizmetinin yanında hastaların en çok ihtiyaç duyduğu malzeme ayarlanabilir hasta karyolalarıdır. Bu karyolalar yatağa bağımlı hastaların yatak yaralarının önlenmesinden beslenme durumunda rahat ettirilmesine kadar birçok kolaylık sağlamaktadır.” dedi.

Bu konuda destek bekleyen birçok hastalarının daha olduğunu belirten Tepe; “Onlar yaşamlarının geri kalan kısmını yatakta geçirecekler, bizden bekledikleri mucize değil yalnızca bedenlerinin rahat etmesini sağlayacak bir karyoladır. Bu uygulamamıza destek amacıyla ilimizde hayırsever vatandaşlarımızı ve özel kuruluşlarımızı destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

Tepe, “Verilen karyolalar hasta iyileşince veya vefat edince geri alınıp, sırada bekleyen yatalak hastalarımıza teslim edilmekte, böylece karyolaların sürekli hizmet vermesi sağlanmaktadır.” diye belirtti.

Yatağa bağımlı olup ulaşamadığımız yatağa bağımlı hastalarımız var ise gerek evde sağlık hizmeti alabilmek için gerekse de ayarlanabilir hasta karyolası vb. imkânlarından yararlanabilmeleri için aile hekimliklerine veya Müdürlüğümüz Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezimize ( Tlf:(0464) 22149321-2122024-2122027) başvurdukları takdirde hizmetin gerektirdikleri kurumumuz tarafından yerine getirilecektir. Bugüne dek bizlere bu anlamda desteklerini esirmeyen bakanlığımıza, valiliğimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu

İlk yorumu siz yazın