Rize’de Drone Eğitimi Düzenlendi

  MÜSİAD Rize Şubesi ve HUMA Akademi iş birliğiyle MÜSİAD Eğitim Salonu’nda düzenlenen ‘İHA Sistem Operatörü Eğitimi’ düzenlendi. Drone pilotu adayları eğitimleri başarıyla tamamlayarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı Ticari Pilot Lisansı ve Katılım ve Temel Radyo Haberleşme belgesi almaya hak kazandı. Eğitim süresince katılımcılara uzman eğitmenler tarafından teorik eğitimlerin yanı sıra simülasyon ve..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

 

MÜSİAD Rize Şubesi ve HUMA Akademi iş birliğiyle MÜSİAD Eğitim Salonu’nda düzenlenen ‘İHA Sistem Operatörü Eğitimi’ düzenlendi. Drone pilotu adayları eğitimleri başarıyla tamamlayarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı Ticari Pilot Lisansı ve Katılım ve Temel Radyo Haberleşme belgesi almaya hak kazandı.

Eğitim süresince katılımcılara uzman eğitmenler tarafından teorik eğitimlerin yanı sıra simülasyon ve uçuş dersleri verildi. Ayrıca droneların tarım, inşaat, enerji, madencilik, prodüksiyon, emlak, haritacılık gibi birçok sektörde kullanımını ifade eden sunumlarla sektörün ticari geleceği ve beraberinde getireceği yeni meslek kolları hakkında detaylı bilgiler verildi. Lisans tescilleri gerçekleştirilen katılımcılar, ‘Drone Pilotu’ unvanını alarak hızla büyüyen bir sektöre ilk adımı atarak, SHGM sistemindeki pilot kaydı ile uçuş izinleri alabilecek, ticari uçuş faaliyetlerinde bulunabilecekler.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş