RİZE’DE DERE MENFEZLERİ TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR

RİZE’DE DERE MENFEZLERİ TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR Rize şehir merkezinde Rize Belediyesi tarafından başlatılan çalışmayla birlikte dereleri denizle buluşturan menfezlerde temizlik yapılıyor. Özellikle yaz aylarında taşkın ve sel riskinin fazla olduğu Rize’de menfezlerin tamamen açık olması, su akışının rahat sağlanması ve taşkın oluşmaması açısından büyük önem taşıyor. Rize Belediyesi ekipleri yıl boyunca düzenli olarak menfezlerin içinde biriken..

Tarih : Okunma : 34 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZE’DE DERE MENFEZLERİ TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR

Rize şehir merkezinde Rize Belediyesi tarafından başlatılan çalışmayla birlikte dereleri denizle buluşturan menfezlerde temizlik yapılıyor.

Özellikle yaz aylarında taşkın ve sel riskinin fazla olduğu Rize’de menfezlerin tamamen açık olması, su akışının rahat sağlanması ve taşkın oluşmaması açısından büyük önem taşıyor.

Rize Belediyesi ekipleri yıl boyunca düzenli olarak menfezlerin içinde biriken rüsubatı temizliyor. Bunun için küçük boyutlu iş makineleri kullanılıyor. Menfezlerin içinde biriken taş, kum ve çakıl dışarıya çıkarılıyor. Böylelikle aşırı yağışlar sonucunda menfezlerin tıkanıp şehir merkezinde su baskınlarının yaşanmasının önüne geçiliyor.

Alipaşa mahallesinden Bozukkale mahallesi arasında bulunan birçok dere yatağında sürdürülen çalışmada belediye ekipleri büyük bir titizlikle çalışıyor.

Vatandaşlar tarafından takdir toplayan bu çalışmalar yılın her ayında yapılıyor. Özellikle yaz aylarında çalışmaların sıklığı arttırılıyor.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş