RİZEDE 2 GAZETECİ İSTİFA ETTİ

RİZEDE 2 GAZETECİ İSTİFA ETTİ İKİZDERE TAŞOCAĞINI DESTEKLEYEN 53 GAZETECİLER DERNEĞİNDEN İSTİFA ETTİLER İSMET KÖSOĞLU RİZE- 53 Gazeteciler Derneği üyesi 2 gazeteci İkizdere’de taş ocağını destekleyen 53 Gazeteciler Derneğinden istifa ettiklerini açıkladı. İkizdere vadisinde taşocağı istemeyen yöre insanının direnişini provokatör olarak ilan eden AKP’ye yakın 11 STK ve meslek örgütleri arasında bulunan 53 Gazeteciler Derneği’ne..

Tarih : Okunma : 179 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZEDE 2 GAZETECİ İSTİFA ETTİ

İKİZDERE TAŞOCAĞINI DESTEKLEYEN 53 GAZETECİLER DERNEĞİNDEN İSTİFA ETTİLER

İSMET KÖSOĞLU

RİZE- 53 Gazeteciler Derneği üyesi 2 gazeteci İkizdere’de taş ocağını destekleyen 53 Gazeteciler Derneğinden istifa ettiklerini açıkladı. İkizdere vadisinde taşocağı istemeyen yöre insanının direnişini provokatör olarak ilan eden AKP’ye yakın 11 STK ve meslek örgütleri arasında bulunan 53 Gazeteciler Derneği’ne Üyesi 2 Gazeteciden tepki gösterildi.

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) YK üyesi ve Gazeteci Ömer Şan ve Fındıklı ilçesinde haftalık yayınlanan Yeni Viçe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Filiz Şan, 53 Gazeteciler Derneğinden istifa ettiğini açıkladı. Gazeteci Ömer Şan ve Yeni Viçe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci/Muhabir-DEKAP Dönem Sözcüsü Filiz Şan imzasıyla soyal medyada bir açıklama yapıldı:

“Bizler, gazeteciliğin etik, sosyolojik, sosyokültürel ve halkın haber alma özgürlükleri çerçevesinde görevini sürdürme mücadelesi veren yerel ve bağımsız, tarafsızlığa özen gösteren, ‘gazeteci/muhabir’ diye tanımlananlarız. Toplumsal ve yaşamsal sorumluluk ve yükümlülüklerin bilinciyle bulunduğumuz ülke, memleket, coğrafya ve dünyamıza dair her soruna duyarlılıkla yaklaşıp; doğa/yaşam mücadelesinde de var olma çabasındayız. Tamamen bağımsız, hiçbir kurum veya kuruluştan nemalanmayan, destek almayan, yerel bir halk hareketi olan, vadiler ve derelerimiz başta olmak üzere yaylalar ve doğal yaşam alanlarımızda yaşam mücadelesi örgütleyen Derelerin Kardeşliği Platformu’nun, en başından bu yana bir neferi olarak, mücadeleyi en ileri taşıma gayretinde olduk. Bugün ve sonrasında da mücadele ve dayanışmayı sürdüreceğiz.

İkizdereliler direnirken; yurt genelindeki destek ve dayanışma bildirilerine karşı Rize’deki bazı sivil toplum örgütleri adına yapılan ‘düşmanca ve ayrıştırıp hedef gösterici’ açıklamaların akıl ve bilim dışıdır. Kabul edilemez ifadeler içerdiği belirtilen açıklamada “53 Rize Gazeteciler Derneği yönetimini kınıyor, protesto edip, tarafımıza verilen ‘çevre ve yaşam mücadelesi’ ödülünü iade ediyor ve bir ara yöneticilik yaptığımız dernek üyeliğinden istifa ettiğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz” denildi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş