Rize’de 15 Temmuz Milli Birlik Günü Yürüyüşü Düzenlendi

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yılı Rize’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 15 Temmuz hain kalkışmasının 3.yılı etkinlikleri dolayısıyla günün ilk programı Rize Şeyh Camii’nde öğle namazı öncesi 15 Temmuz’da şehit olan tüm şehitler için mevlid’i şerif ve Kuranı Kerim okunarak dualar edildi. Tuzcuoğlu memişağa parkı’nda Rize Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin 15 Temmuz darbesini yansıtan birbirinden güzel..

Tarih : Okunma : 30 Defa Okundu... Yorum Yap

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yılı Rize’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz hain kalkışmasının 3.yılı etkinlikleri dolayısıyla günün ilk programı Rize Şeyh Camii’nde öğle namazı öncesi 15 Temmuz’da şehit olan tüm şehitler için mevlid’i şerif ve Kuranı Kerim okunarak dualar edildi.

Tuzcuoğlu memişağa parkı’nda Rize Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin 15 Temmuz darbesini yansıtan birbirinden güzel 53 eserin sergilendiği resim sergisinin açılışı yapıldı.

Akşam programı ise yatsı namazı çıkışında Rize sahil caminden başlayarak, ellerinde Türk bayrakları olan çok sayıda vatandaş Rize Cumhuriyet Caddesi boyunca tekbir ve ve marşlarla memişağa parkına kadar yürüyüş yapıldı

Buradaki pogram saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilahiler ve Kuranı Kerim okunduktan sonra, Rize müftüsü İsmail Yalçın günün duasını yaptı.

Günün önemine dair konuşmaları Rize Valisi Kemal Ceber ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yaptı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yapmış olduğu konuşmasında; Bu millet tarihinde yetim kalmıştır öksüz kalmıştır ,ama hiçbir zaman köksüz kalmadı. Her zaman köklerine genlerine sahip çıkmış bir milletiz.

Şanlı tarihimizde çok destanlar dinledik,nice yiğitlerimizi duyduk okuduk belki bunları anlayamadık ancak, 15 Temmuz’da nice yiğitler kendilerini tankların altlarına, silahların önüne attılar, helikopterlere saldırdılar ve biz bunlara canlı olarak şahit olduk.

Bu milletin neler yapabileceğini tüm Dünya’ya gösterdi. Bu şurla birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bu coğrafyada ya lider olacaksınız yada köle olacaksınız. Bizler lider olmayı seçtik ve bu yolda yürümeyi tercih ettik diyerek sözlerini tamamladı.

Saat 00,13’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Rize’deki camiler’den de selalar okundu.

Programa Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin,Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Önder Sekücü,Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman,Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman, Rize jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Genel müdür yardımcıları Süleyman Pınarbaşı,Turgay Turna,Ak Parti Rize il Başkanı İshak Alim, MHP Rize il Başkanı İhsan Alkan, Rize il Genel meclis Başkanı İbrahim Türüt, Ak parti Rize Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin,Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar,Salaha Belediye Başkanı Hasan Kara, STK Başkanları,kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Her sosyal etkinlikte olduğu gibi Karadeniz Bölgesi’nin ana üssü olan, ÇAYKUR’a ait Çaykur tırı,binlerce Rizeli vatandaşa sıcak çay ikram ederek gönüllerini ısıttı.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş