RİZE MİLLETVEKİLİ AVCI’DAN, ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM’LE ÜRETİCİ ZİYARETLERİ

RİZE MİLLETVEKİLİ AVCI’DAN, ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM’LE ÜRETİCİ ZİYARETLERİ AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, beraberinde Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ve ilgili Çaykur Daire Başkanlarıyla birlikte, Çaykur’a bağlı yaş çay alım yerlerini ziyaret edip üreticileri dinlemeye devam ediyorlar. Haber: Bayram Ali Kavalcı Özellikle, Kovid-19 koronavirüs salgını nedeniyle üreticilerin çok dikkatli olması gerektiğini..

Tarih : Okunma : 152 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZE MİLLETVEKİLİ AVCI’DAN, ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM’LE ÜRETİCİ ZİYARETLERİ

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, beraberinde Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ve ilgili Çaykur Daire Başkanlarıyla birlikte, Çaykur’a bağlı yaş çay alım yerlerini ziyaret edip üreticileri dinlemeye devam ediyorlar.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Özellikle, Kovid-19 koronavirüs salgını nedeniyle üreticilerin çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Muhammed Avcı, alım yerlerinin hastalığın yayılması noktasında çok uygun yerler olduğunu bu nedenle Çaykur tarafından yapılan uyarıların dikkate alınarak çay satmaya maskesiz gelinmemesini ve sosyal mesafeye çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Müstahsilleri özellikle acele etmemeleri yönünde bilgilendiren, Rize Milletvekili AVCI “Bugün Genel Müdürümüzle beraber bazı çay alım yerlerini ziyaret ettik. Müstahsillerimizle, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Alım yerlerine yaptığımız ziyaretlerde vatandaşlarımızla sohbet ettik. Görüşlerini, kanaatlerini, önerilerini dinledik. Çay çok taze geçmesi gibi bir durum yok. Mayıs ayında çayın kalitesi kolay kolay bozulmaz. Mümkün olduğunca acele etmeden yavaş yavaş hasadımızı yapmamız lazım. Böyle yaparsak ne kontenjan problemi yaşarız ne de başka bir sorun. İşleyeceğimizden fazla çay toplarsak fiyatında aşağıya düşmesine neden oluyoruz. Acele etmeye gerek yok. Çaykur olarak 600Kg. kota açıklamışız. Günlük 9 bin ton çay işliyoruz. Çaykur dün 12.500 ton çay almış. Vatandaşımızın endişesi olmasın kotasını Çaykur’a satacaktır. ”dedi.

Çaykur olarak hem çay alımı hem de korona salgını nedeniyle üreticilerin sağlıkları için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya ALİM: “Çaykur olarak kampanya başlamadan aylar önce koronavirüs salgınına karşı tüm brirmlerimizde olması gereken her türlü önlemlerimizi aldık. Eksperlerimize alım yerlerinde dikkat etmeleri gereken konularda eğitimler verdik. Özellikle maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ediyoruz. Alım yerlerinde yoğunluğun oluşmaması için üreticilerimizin satış programlarını oluşturduk. Onlardan ricamız programa uyarak acele etmeden çaylarını hasat etmeleridir. Çay daha taze ve en iyi saklanacağı yer bahçedir.” dedi.

İlk yorumu siz yazın