-RİZE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TOPLUM DESTEKLİ POLİS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞIYOR

-POLİSTEN ÖĞRENCİLERE 10 ALTIN KURAL -RİZE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TOPLUM DESTEKLİ POLİS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞIYOR İSMET KÖSOĞLU RİZE-Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü timinin mahalle çalışmaları ilgi çekiyor. Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekiplerinin Rize merkezde mahalle polisliği ziyaretleri kapsamındaki çalışmalarında öğrencileri olduğu kadar öğrencilerin anne babalarını..

Tarih : Okunma : 92 Defa Okundu... Yorum Yap

-POLİSTEN ÖĞRENCİLERE 10 ALTIN KURAL

-RİZE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TOPLUM DESTEKLİ POLİS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞIYOR

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü timinin mahalle çalışmaları ilgi çekiyor.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekiplerinin Rize merkezde mahalle polisliği ziyaretleri kapsamındaki çalışmalarında öğrencileri olduğu kadar öğrencilerin anne babalarını da memnun etti. Mahalleler de özellikle ilkokul çağındaki çocuklar için hazırladıkları broşürleri dağıtmaları, polis elbisesi giydirmeleri, maske dağıtmaları ve polis motosikletine binmeleri çocukların en çok memnun olduğu yönler oldu. Sokaklarda başıboş gezen kedi ve köpeklere de insanca yaklaşımın gösterildiği gezilerde hayvan sevgisi de ön planda tutuluyor. Mahallelerde öncelikle engelli evleride ziyaret edilerek çocuklar polis oluyor. Polis kıyafeti giyen çocuklar bu ilgiden oldukça memnun oluyor. Mahalle Polisliği ziyaretlerinde yaşlılarda mümkün olduğunca ziyaret edilerek bir ihtiyaçları olup olmadığı soruluyor.

Çocuklara 10 altın kural

Polis tarafından hazırlanan Çocuklar için 10 altın kural şunlar

1-Sakıncalı yerler hakkında-Issız sokaklar, inşaatlar ve terkedilmiş yerlere gidilmemeli.

2-Çocuklar internet ve sosyal medya ortamında tanımadığı kişilerle, fotoğraf, adres, telefon, okul ve şahsi bilgileri paylaşmaması.

3-Çocuklarınız tanıdıkları bir kişiyle bile olsa hiçbir yere sizin onayınız olmadan gitmemeli.

4-Çocuklarınıza sesin bir İmdat çağrısı olabileceğini öğretin. Zor durumlarda bağırarak yardım istenebileceğini öğretin.

5-Çocuklarınıza, adını soyadını, aile bireylerinin adını soyadını adresini öğretin. Kimlik bilgilerini yanında taşımayı öğretin.

6-Çocuklarınıza evde yalnız kaldıkları zaman tanımadıkları kimselere kapıyı açmamalarını öğretin.

7-Çocuklarınızı parkta veya dışarıda oyun oynarken sürekli izleyin.

8-Çocuklarınıza güvenlik görevlileri polis, jandarma gibi güvenebilecekleri kişileri ve okul, hastane, karakol, cami gibi yardım isteyebileceği yerleri öğretin.

9-Çocuklarınıza kaybolduklarını fark ettiklerinde oldukları yerden uzaklaşmaması gerektiğini öğretin.

10-Çocuklarınızın gün içinde yaptıklarından haberdar olun. Arkadaşlarının ve ailelerinin adlarını telefon numaralarını ve adreslerini kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurun.

İlk yorumu siz yazın