RIZE HALKININ SAĞLIĞI TEHLİKEDE!

RIZE HALKININ SAĞLIĞI TEHLİKEDE! ANAVATAN İL BAŞKANI CEYHUN YILMAZ’YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR’ İSMET KÖSOĞLU RİZE- Anavatan Partisi Rize İl Başkanı Ceyhun Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada’’ son birkaç yıldır devam eden yaprak dökümünün hızlanması konusunda kaygılarım giderek artmaktadır’ ’dedi. Anavatan Partisi Rize İl Başkanı Ceyhun Yılmaz açıklamasında’’ Merhum Başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz Beyin sahil yolu projesi..

Tarih : Okunma : 67 Defa Okundu... Yorum Yap

RIZE HALKININ SAĞLIĞI TEHLİKEDE!

ANAVATAN İL BAŞKANI CEYHUN YILMAZ’YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR’

İSMET KÖSOĞLU

RİZE- Anavatan Partisi Rize İl Başkanı Ceyhun Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada’’ son birkaç yıldır devam eden yaprak dökümünün hızlanması konusunda kaygılarım giderek artmaktadır’ ’dedi.

Anavatan Partisi Rize İl Başkanı Ceyhun Yılmaz açıklamasında’’ Merhum Başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz Beyin sahil yolu projesi haricinde en büyük hizmetlerinden biri olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan Üniversitemizin göz bebeği olan Tıp Fakültemiz ve Araştırma Hastanemiz kurulduğu yıldan itibaren çok hızla ilerleme kaydederek gerek Tıp eğitimi gerek sağlık hizmeti konusunda Doğu Karadeniz bölgesinde bir marka olma yolunda hızla ilerlemiştir. Her Rizeli gibi bu ilerleme beni de çok mutlu etmiştir. Maalesef bu ilerlemenin durması ve son birkaç yıldır devam eden yaprak dökümünün hızlanması konusunda kaygılarım giderek artmaktadır. Yaklaşık 20 gün önce Tıp Fakültesi hastanesinde çalışan doktorlarımızın son birkaç yılda seri şekilde istifa ettiğini yazmıştım. Yılsonuna doğru 2-3 doktorun daha istifa edeceği bilgisine ulaştım. Şu anda bile bazı branşlarda yetersiz doktor sayısı sebebiyle muayene randevusu almak için 10 gün beklemek gerekirken ve poliklinik önünde uzun kuyruklar oluşurken yeni doktor istifaları ile bu sorunun daha da büyüyeceği kaçınılmaz bir gerçektir. Azalan doktor sayısı sonucu artan iş temposu ve artan nöbet sayısı ayrıca bazı branşlarda ekstra gece nöbeti ekleme konusunda baskıların olduğu ve bu hoşnutsuzluğun istifalara neden olduğu konuşulmaktadır. Ayrıca iş temposunun artmasına rağmen azalan döner sermaye miktarı nedeniyle doktorların kaygılı olduğu ifade edilmektedir.

Onun için çağrımı bir defa daha tekrarlıyorum. Üniversitemize gelecek yeni Rektör Tıp doktoru, vizyonlu ve donanımlı olmak zorundadır. Rize halkının sağlığı tehlikededir! Mevcut problemler büyürken bir önlem alınmamaktadır. Konunun takipçisiniz’ dedi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş