-RİZE ESKİ MİLLETVEKLİ AHMET KABİL’ KOMŞU ŞEHİRLER KARDEŞTİR, HİZMET VE KALKINMADA AYRIM OLMAZ’

-RİZE ESKİ MİLLETVEKLİ AHMET KABİL’ KOMŞU ŞEHİRLER KARDEŞTİR, HİZMET VE KALKINMADA AYRIM OLMAZ’ İSMET KÖSOĞLU RİZE-Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil yaptığı açıklamada ’Trabzon Rize iki komşu ve kardeş şehir olarak, hizmet ve kalkınmada birbirlerine destek olmalıdır ’dedi. Milletvekili Ahmet Kabil sosyal medyada yaptığı açıklamasında şunları yazdı ’Ekonomik, sosyal, kültürel ve turizmde beraber kalkınmamızın yollarını aramalıyız…

Tarih : Okunma : 68 Defa Okundu... Yorum Yap

-RİZE ESKİ MİLLETVEKLİ AHMET KABİL’ KOMŞU ŞEHİRLER KARDEŞTİR, HİZMET VE KALKINMADA AYRIM OLMAZ’

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil yaptığı açıklamada ’Trabzon Rize iki komşu ve kardeş şehir olarak, hizmet ve kalkınmada birbirlerine destek olmalıdır ’dedi.

Milletvekili Ahmet Kabil sosyal medyada yaptığı açıklamasında şunları yazdı ’Ekonomik, sosyal, kültürel ve turizmde beraber kalkınmamızın yollarını aramalıyız. Son yıllarda iki şehirde fanatik bir grup gencin, sporda gereksiz ve yanlış bir çekişmeye girdiğini maalesef görüyoruz. Bu gruplardan Trabzon tarafı iki şehir arasındaki yatırımları teşvik etmek yerine, Rize’ye yapılan ve yapılması gereken bütün hizmetleri önleme çabasında olmaktadır.

BİR KAÇ ÖRNEK;

1-Geçtiğimiz yıllarda Samsun-Sarp tren yolu gündeme gelince etkili ve yetkili, yani sorumluluk sahibi kişilerde, sözlü ve yazılı medyaya demeçler vererek, trenyolu Rize’ye kadar gitmesin Trabzon’da bitsin tartışmaları yapıldı.

2- 2018 yılında kurban bayramı tatilinde Trabzonlu üç kafadar (sözde araştırma görevlisi) Ovit Tüneli’nden geçmiş, yine Trabzon mahalli gazetelerinde uydurma, hayali kriterleri değerlendirerek, bu tünel çok yanlış ve israf, bu delik buraya yapılacağına Rizeliler Araklı dağ başı yolu ile Erzurum’a gitsinler beyanatı verdiler, bunlarda cahil değil araştırma görevlisiydiler.

3-İki yıl önce Lojistik Merkez yapılması da gündeme gelince, Rize-Trabzon hududunda (İyidere’de) her iki ile hizmet vermesi uygun görülmüş, Trabzon’da Rize’de yapılacak her hizmete karşı çıkma alışkanlığı ile kendi ilinin hududundaki Lojistik merkezine de, Rize ortak olmasın gerekçesiyle karşı çıkmıştır.

4-NETİCE OLARAK RİZEYE YAPILACAK HİZMETLERİN, YERİNİ KAPASİTESİNİ RİZE YÖNETİMİ VE HALKI TALEP EDER, TRABZONUN TEMAYÜL YOKLAMA NETİCESİNİ BEKLEMEDEN, DEVLETİN İLGİLİ BİRİMLERİ KARAR VERİR.

Rize halkı olarak, biz ufak bir fanatik spor grubunun yaptıklarına rağmen, Trabzon halkını bugüne kadar dost gördük, dost göreceğiz.

İki il tek şehirmiş gibi ticaretimizin ayrım yapmadan yapıldığı, kredi kartlarından Rizeli müşteri oranları kayıtlardan tespit edilerek öğrenilebilir.

Sosyal faaliyetlerimiz her hafta Trabzon’a akın eden Rizelilerin tespiti ile belirlenir. İç içe akrabalıklarımız her tarihte devam etmiş ve ediyor. Rize’den hiç bir grup veya kendini bilen bir şahıs, Trabzon’a yapılmış veya yapılacak hizmetlere karşı olup beyanat verdiğini görmedim.

Böyle bir demeç bulunamaz diye düşünüyorum. Bu yanlış davranışın nedenlerini her iki ilin yöneticilerinden talep ederek halklarımızı bilinçlendirme yolunu arayalım’dedi

İlk yorumu siz yazın