‘’RİZE-ERZURUM KARAYOLUNDAKİ KIRIK-DALLIKAVAK TÜNELLERİ DELİNİYOR’’

BAYRAMOĞLU’NUN RÜYASI GERÇEK OLUYOR ‘’ KARAYOLU 70 KM KISALACAK’’ ‘’RİZE-ERZURUM KARAYOLUNDAKİ KIRIK-DALLIKAVAK TÜNELLERİ DELİNİYOR’’ İSMET KÖSOĞLU ERZURUM- Rize-Erzurum-Mardin Sevgi yolu hakkında sık sık açıklamalarda bulunan Erzurum’da 30 yıl İl Genel Meclis üyeliği yapan Tahsin Bayramoğlu’nun 40 yıllık rüyası gerçek oluyor. 40 yıldır Rize-Erzurum karayolunun bölge ticareti ve turizminin gelişmesi için daha ulaşılır bir karayolu olması..

Tarih : Okunma : 12 Defa Okundu... Yorum Yap

BAYRAMOĞLU’NUN RÜYASI GERÇEK OLUYOR ‘’ KARAYOLU 70 KM KISALACAK’’

‘’RİZE-ERZURUM KARAYOLUNDAKİ KIRIK-DALLIKAVAK TÜNELLERİ DELİNİYOR’’

İSMET KÖSOĞLU

ERZURUM- Rize-Erzurum-Mardin Sevgi yolu hakkında sık sık açıklamalarda bulunan Erzurum’da 30 yıl İl Genel Meclis üyeliği yapan Tahsin Bayramoğlu’nun 40 yıllık rüyası gerçek oluyor.

40 yıldır Rize-Erzurum karayolunun bölge ticareti ve turizminin gelişmesi için daha ulaşılır bir karayolu olması konusunda mücadele eden Erzurum eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi’ ’Rize-Erzurum Mardin sevgi yolu adı verilen yol için güzel gelişmeler oluyor.40 yıllık bir rüyam gerçekleşecek. Özellikle Kış mevsiminde kar ve buz dolayısıyla 6 ay kapalı bulunan Ovit Dağı 2018 yılında açılan 14300 metrelik tünelle çok şükür aşılmıştı. 2018 den bu yana Ovit Dağında 12 ay ulaşım var.

KIRIK ve DALLIKAVAK Tünelleri başladı

Devamında Kırık ve Dallıkavak Tünellerinin yapılması vardı. Bu tüneller yapılmazsa zaten Ovit Tüneli topaldı ve tek başına bir işe yaramazdı. 40 Yıldan beri dillendirdiğim Hortik dağını enterne edecek 7200 metrelik KIRIK Tünelinde çok şükür delme çalışmaları devam ediyor. Kırık Tünelinde 10 yıl oldu başlayalı ama Şabanköprü tarafındaki girişte zemin çok bozuk çıktığı için zaman zaman aksamalar ve gecikmeler oldu. Bu günlerde başlayan çalışmalar devam ediyor ve inşallah 2023 yılında delme işi tamamlanarak tesviye ve betonlama yapılarak trafiğe açılacak. Devamında 3100 metrelik DALLIKAVAK Tünelide aynı akıbete uğradı ve çok yavaş giderken şu an çalışılıyor. Arazideki zemin bozukluğu delme çalışmalarını çok aksattı zaman zaman durdurdu ve ara verildi ama çok şükür şimdi devam ederken 40 yıllık rüyam gerçekleşecek. Bu tüneller tamamlandığında bugün 3 saati aşan Erzurum-Rize yolculuğu 1,5 saate inecek hem yakıttan hem zamandan tasarruf yapılacaktır. Erzurum-Rize karayolu 70 km kadar kısalmış olacak’’ dedi.

İlk yorumu siz yazın