RİZE ASKOROZ DERESİ / KURUTULAN DERELER VE BAKTIM AĞLADIM

RİZE ASKOROZ DERESİ / KURUTULAN DERELERVE BAKTIM AĞLADIMYaylalar dumanlıZirvelerde karKaradeniz, Kaya denizHer yanında bir hatıram var Kimse önüne geçemediBu yok oluşun, bu kötü gidişinArtık eski tadı yokÇayın, fındığın, karayemişin Özgür akan derelerArtık mazi de kaldıSessizliğin yeriniŞimdi pişmanlık aldı… Şimdi bu şiiri yazdım ya bir de “Özgür aksın dereler” dedim mi hemen prangayı vururlar. “Solcu” derler…

Tarih : Okunma : 151 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZE ASKOROZ DERESİ / KURUTULAN DERELER
VE BAKTIM AĞLADIM
Yaylalar dumanlı
Zirvelerde kar
Karadeniz, Kaya deniz
Her yanında bir hatıram var

Kimse önüne geçemedi
Bu yok oluşun, bu kötü gidişin
Artık eski tadı yok
Çayın, fındığın, karayemişin

Özgür akan dereler
Artık mazi de kaldı
Sessizliğin yerini
Şimdi pişmanlık aldı…

Şimdi bu şiiri yazdım ya bir de “Özgür aksın dereler” dedim mi hemen prangayı vururlar. “Solcu” derler. Hayatım boyunca hiçbir zaman sol mevkide oynamadım. Ama siyasi görüşüm da hiçbir zaman gerçekleri görmeme dillendirmeme mani olmadı. Yanlışın haksızlığın karşısında susanlardan hiç olmadım..

Arkadaşım Kerim Akçay zaman zaman Rize’ye dair projeler, hayaller paylaşır. Bu günde Hamam Deresi’nde kayık sefası yapan insanlar fotoğrafını paylaştı. Yüreğim cız etti. Kuruttuğumuz dereler aklıma geldi. Askoroz Deresi’nde deniz sefası yapan insanlardan devraldığımız Rize’nin derelerini kuruttuğumuz ya da kurutanlara sessiz kaldığımıza baktım ağladım.

FATİH SULTAN KAR

İlk yorumu siz yazın