RİZE 4. İL GENELİ HAFIZLIK İCAZET MERASİMİNE HAZIR

RİZE 4. İL GENELİ HAFIZLIK İCAZET MERASİMİNE HAZIR Yıllardır, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi olarak, her yıl yüzlerce hafız yetiştirip mezun etme noktasında, Türkiye’nin önemli ve en başarıl illerinden olan Rize’de bu yıl 4. İl Geneli Hafızlık İcazeti merasim hazırlıkları heyecanı bütün şehri kaplamış durumda. Rize Müftülüğü tarafından..

Tarih : Okunma : 37 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZE 4. İL GENELİ HAFIZLIK İCAZET MERASİMİNE HAZIR

Yıllardır, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi olarak, her yıl yüzlerce hafız yetiştirip mezun etme noktasında, Türkiye’nin önemli ve en başarıl illerinden olan Rize’de bu yıl 4. İl Geneli Hafızlık İcazeti merasim hazırlıkları heyecanı bütün şehri kaplamış durumda. Rize Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen, Rize İl Geneli Hafızlık İcazet Merasiminin dördüncüsü bu yıl 355 hafızın katılımıyla gerçekleştirilecek.

İcazet merasimi töreni ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek üzere, serbest gazeteci, yazar B. Ali Kavalcı’ya konuşan Rize İl Müftüsü İsmail YALÇIN, “ İl genelinde hafızlık eğitimi veren 59 Kur’an kursumuzda 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hafızlığını tamamlayan 132 kız, 223 erkek olmak üzere toplam 355 öğrencinin katılımıyla bu yılda toplu olarak icazet merasimi düzenleme çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Hafızlığın inanç kültürümüzdeki yeri ve önemini zihinlere yerleştirmek, Kur’an-ı Kerim’i okuma, anlama ve yaşama sorumluluğumuz konusunda farkındalık oluşturmak, büyük gayretlerle yetiştirdiğimiz hafızları yakından görüp onların sevincine ortak olmak, hafızlık müessesesine teşvik ve bu müesseseyi daha fazla öne çıkarmak maksadıyla düzenleyeceğimiz icazet merasimi, ilimiz genelinde hafızlık eğitimi veren tüm kurslarımızın katılımıyla geniş kapsamlı olarak bu yıl dördüncüsünü inşallah tertip etmiş olacağız. 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü 11.00-15.00 saatleri arasında Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda yapılması planlanan icazet merasimini, Reis’ul Kurra Vekili muhterem Mustafa Demirkan hoca efendi yönetecektir. İcazet merasimimize ülkemizin yetiştirmiş olduğu daha birçok kıymetli hocalarımız katılacaklardır. Bütün Rizeli hemşerilerimi aileleriyle birlikte bu mübarek icazet merasimine davet ediyorum. Bu icazet merasimi töreni bütün Rize’mizin başarısıdır. ”dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’nin katkısı, Rize Belediyesi, Çaykur, Çekmeköy Belediyesi ve hayırsever Rize halkının destekleriyle gerçekleştirilecek merasimde tüm öğrencilere hediye verilecektir. “Kur’an’ı ezberleyip okuyan kişi, Allah katındaki seçkin meleklerle birlikte olacaktır” hadis-i şerifinin muhatabı olan yavrularımızın sevinçlerine ortak olmaya Kur’an sevdalısı tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz. Kadın-erkek tüm halkımızın davetli olduğu program sonunda misafirlere ikramda bulunulacaktır. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş