RİZE 1 KASIM ADAYLARI

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle RİZE 1 KASIM ADAYLARI Genel Başkanlarım etkisi Rize’den hiç eksik olmaz. 1 Kasım genel seçimi içinde aynı düşüncedeyim. 7 Haziranda 3-0 yapan AKP normal olarak bu skoru korumanın peşinde. Beklenmeyen bir seçim olduğu için kamuoyunda 7 Hazirandaki heyecan ve canlılık hiç yok. Adaylıklar yeni kesinleşti henüz meydana inen siyasi pehlivan göremedik…

Tarih : Okunma : 14 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

RİZE 1 KASIM ADAYLARI

Genel Başkanlarım etkisi Rize’den hiç eksik olmaz.

1 Kasım genel seçimi içinde aynı düşüncedeyim.

7 Haziranda 3-0 yapan AKP normal olarak bu skoru korumanın peşinde.

Beklenmeyen bir seçim olduğu için kamuoyunda 7 Hazirandaki heyecan ve canlılık hiç yok. Adaylıklar yeni kesinleşti henüz meydana inen siyasi pehlivan göremedik.

AKP mevcut 3 Vekil ile seçmen karşısında.7 Hazirandan bu yana ki 4 aylık dönemde hükümet kurulamadı veya kurdurmadılar, kaos dolu bir Türkiye ortada iken 4 aylık bir Meclisten icraat çıkması muhakkak ki beklenemez bizde beklemiyoruz.

Dikkat etmişseniz seçilenlerden 4 aylık süre içinde Rize ile ilgili yatırımlar konusunda bir şey yazmadık.

7 Haziranda seçilen Milletvekillerimiz Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Bak’tan bizde bugüne kadar bir şey beklemedik. Kısa sürede zaten yapmaları da mümkün değildi. Bu arda İYİDERE-İKİZDERE-OVİT duble yol ile İkizdere Adliyesi Hasan Karal’ın sırtında yüktür.Bunların çözümünü İkizdereli seçmen bekliyor.

1 Kasım’da bu vekiller yine AKP adayı olarak seçmenin karşısında. Şahısları fazla muhatap alarak polemiğe girmek istemiyorum. İnkâr edilemeyecek bir gerçek son iki adayın Hasan Karal ve Tayyip Erdoğan gölgesiyle seçimde boy gösterdikleri.

İl Başkanlıkları döneminde gerek Hasan Karal’ı gerek Hikmet Ayar’ı Rizeli seçmen yakından gördü tanıdı. Rize’de bunca yıldır yazan birisi olarak İstanbul’dan nokta atışı gönderilen Osman Bak konusunda yazacak bir şey bulamadım. Bugüne kadar şahsen kendisiyle hiç karşılaşmadım. Siyasetçiler kamuya mal olmuş kimselerdir. Tanımadığım içinde hakkında yazmam doğru olmaz.

CHP’de aday tespitinde değişiklikler yapıldı. Daha önce aday olan Eğitimci Kenan Bıyık’ın listede gösterilmemesi partisinin Rize teşkilatı için şok bir karar oldu.

1.sıra adayı Prof.Dr. Kemal Köymen karizmatik bir isim. Siyasete yeni atılan köylüm Köymen Hoca için hayırlı olsun diyorum. Tarkan’ın hemşerisi Rüzgârlı Köylülerini şimdiden Kemal hocanın heyecanı sardı.

Rize de siyaset yapmak çok zor. Prof.Dr. Kemal Köymen hoca için söylenen kırmızı bir çizgisi yok noktasına kadar bilgili sağlam bir isim. Rize’de her zaman yazdığım gibi muhalif bir parti adayı olarak siyaset yapmak çok zor. Adaylık sonrası başlayacağı tanıtım yürüyüşlerinde 1 Kasım’a kadar vitesi hiç boşa almayacaksınız. Rize’de vites boşa alındığında rampa olan Rize yollarında araba geri kayar, uçuruma yuvarlanır.

MHP adayı 7 Haziranda olduğu gibi 1. sırada eski İl Başkanı Yük. İnş. Müh. O.Cem Kazmaz.

Cem Kazmaz 7 Haziranda MHP oylarında kısmen artış sağlamışsa da seçilmek için yeterli olmamıştı. İl Başkanlığı ve seçim kampanyası sürecinde ÇAY Kanunu ve Rize’nin en büyük geçim kaynağı olan Yaş Çay konusundaki ısrarlı tutumu konuyu bildiğinin işaretiydi.

MHP MKYK Üyesi olması dolayısıyla Rize’nin Ankara’daki önemli seslerinden birisi olan Cem Kazmaz 1 Kasımda Milletvekili seçildiğinde konulara çözüm bulabilecek kapasitededir. MHP seçmeni Cem Kazmaz yalnız MHP nin değil Rize’nin Milletvekili olacaktır diyerek partili partisiz bütün seçmenlerden OY istiyor.

İlk yorumu siz yazın