Prof. Dr. Kemal Köymen vaatleri sıraladı

Prof. Dr. Kemal Köymen vaatleri sıraladı CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler öncesi partisinin asgari ücretten taşeron işçiliğe, öğrencilerin desteklenmesinden emeklilerin maaşına, çiftçiden esnafa kadar birçok projesinin bulunduğunu söyledi. Köymen, yaptığı açıklamada, ‘Önce insan, önce birlik, önce Türkiye’ sloganıyla çıktıkları bu yolda  eşit yurttaşlık temelinde hareket edeceklerini..

Tarih : Okunma : 21 Defa Okundu... Yorum Yap
Prof. Dr. Kemal Köymen vaatleri sıraladı
CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler öncesi partisinin asgari ücretten taşeron işçiliğe, öğrencilerin desteklenmesinden emeklilerin maaşına, çiftçiden esnafa kadar birçok projesinin bulunduğunu söyledi.
Köymen, yaptığı açıklamada, ‘Önce insan, önce birlik, önce Türkiye’ sloganıyla çıktıkları bu yolda  eşit yurttaşlık temelinde hareket edeceklerini ifade etti. Köymen, CHP iktidarının ilk 100 günü ve ilk 1 yılı içerisinde birçok vaadinin olduğunu belirterek vatandaşlara müjde verdi.
BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİYE GEÇİLECEK
Siyasi partiler yasası, seçim yasaları ve 12 Eylül askeri yönetiminden kalan darbe yasalarının tamamen değiştirileceğini ifade eden Köymen, “Özgürlükçü, çoğulcu, güçler ayrılığı ilkesi ve hukukun üstünlüğünü öne alan yeni bir anayasa hazırlanacak. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını esas alacak köklü bir yargı reformu yapılacak. Siyasi ahlak yasası çıkarılacak. İfade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılacak, medya özgürleştirilecek.” dedi.
YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ
“İktidarımızda kutuplaşma ve ayrımcılığa son vereceğiz” diyen Köymen, konuşmasının devamında, “Etnik kimliği, inancı ve yaşam tarzı ne olursa olsun tüm yurttaşlarımızın hak ve özgürlükleri güvence altına alınacak. Kürt sorunu, eşit vatandaşlık temelinde, TBMM zemininde şeffaf ve demokratik olarak işleyen bir yöntemle çözülecek. Komşularımızla iyi ilişkiler kurularak barışın tesisi oluşturulacak.  vatandaşımızın güvenliği ve refahını esas alarak rasyonel dış politikalar geliştirilecek.” ifadelerini kullandı.
İKTİDARIN İLK YÜZ GÜNÜNDE YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR
1 Kasım seçimlerinin ardından iktidara geldiklerinde vatandaşın yüzünün güleceğine dikkat çeken Köymen, “Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları’nda birer maaş ikramiye vereceğiz. Aile Sigortası Kanunu’nu TBMM’de çıkartacağız. Kamuda taşeron işçiliğe son vereceğiz. Mevcut taşeron işçileri kadroya alacağız. Kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarında faizlerin en az yüzde 80’inin silinmesine dönük düzenlemeler yapacağız. Passolig uygulamasını kaldıracağız. Üniversite mezunlarının okurken aldıkları kredilerin geri ödenmesi iş buluncaya kadar ertelenecek.” şeklinde konuştu.
CHP iktidarının ilk 1 yılında gerçekleştirmeyi planladığı projeleri hakkında da bilgiler veren Köymen, şöyle dedi: “Çiftçimize mazotu 1 lira 80 kuruştan vereceğiz. Asgari ücretin vergisi kaldırılacak ve net asgari ücret 1500 lira olacak. Esnafın emekli aylığından kesilen Sosyal Güvenlik Primini kaldıracağız. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Bir yıl içinde yaklaşık 5 milyon öğrencimizin yurt problemini çözeceğiz.  Teşvik sistemi değişecek ve katma değeri yüksek üretimi özendiren sektörel teşvik politikasını uygulayacağız. Vergi ve sigorta prim borcu olmayan KOBİ’lerin ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar sıfır faizli krediye erişimini sağlayacak düzenlemeyi çıkartacağız. Vahidi fiyat uygulamasına son vereceğiz. Orman köylüsü sigortalı işçi statüsünde çalışacak. Böylelikle emeklilik hakkı kazanacak. “

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş