POLİS TEŞKİLATININ 170. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

POLİS TEŞKİLATININ 170. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü Etiklikleri Tüm Ülke Genelinde Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak. 7-10 Nisan 2015 tarihleri arasında Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından, Rize’de gerçekleştirilecek, Polis Teşkilatının 170 Yıldönümü kutlamaları vesilesiyle, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize basınını bilgilendirme çerçevesinde, Fener Mahallesindeki Emniyet Sosyal Tesislerinde kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi…

Tarih : Okunma : 12 Defa Okundu... Yorum Yap

POLİS TEŞKİLATININ 170. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü Etiklikleri Tüm Ülke Genelinde Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak. 7-10 Nisan 2015 tarihleri arasında Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından, Rize’de gerçekleştirilecek, Polis Teşkilatının 170 Yıldönümü kutlamaları vesilesiyle, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize basınını bilgilendirme çerçevesinde, Fener Mahallesindeki Emniyet Sosyal Tesislerinde kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

Rize’deki kutlamalar, 7 Nisan 2015 Salı günü saat 10’da Rize Belediyesi, Tuzcuoğlu Memişağa Parkında TDP ve KANKA Polis Standı gün boyu kutlamalarla ilgili çeşitli etkinlikleri hayata geçirecek.

8 Nisan Çarşamba günü, saat 14’de Rize’deki çeşitli eğitim kurumlarından öğrenciler, öğretmeleri ile birlikte, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı’yı makamında ziyaret ederek, Polis Teşkilatının 170. Yıldönümü tebriklerini iletecekler ve İl Müdürü Ademe Çakıcı’nın konuğu olacaklar.

9 Nisan Perşembe günü, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı beraberindeki yetkililerle birlikte, Rize’deki şehit aileleri yaşadıkları ikametgâhlarında ziyaret edecekler. Aynı gün, Aziz şehitlerimizin ruhlarına, Şeyh camisinde öğlen namazına müteakip, Mevlidi şerif okutulacak. Akşam saat 19’da ise, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde, halka açık PMYO Tiyatro gösterisi sahnelenecek.

10 Nisan 2015 Cuma günü saat 9’da, Cumhuriyet Meydanında, Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve tören geçişi gerçekleştirilecektir.

170 yıl önce kurulan ve iki asra yaklaşan ömrü boyunca, Türk Polis Teşkilatımızla hep gurur duyduk. Fakat bugün ülkemizin, TSK’ler gibi en önemli gururlarımızdan olan, Türk Polis Teşkilatımız zor bir süreçten geçmektedir. Her türlü kanunsuz yapılanmadan arınmış, yine en güvenilen, yine profesyonel olarak en güvenilir hizmetleri veren, ülkesi ve milletiyle birlikte Cumhuriyet rejiminin kanun ve yönetmelikleri çerçevesinde yeniden şekillenme çalışmalarıyla aynı güven ve sevgiyle büyümeye devam edecektir.

Rize İl Emniyet Müdürü Sayın Adem Çakıcı, Rize’deki görev süresinin bir yılına yaklaşıyor. Görevlerim gereği yakından tanıma fırsatını elde ettiğim, İl Emniyet Müdürümüz Sn. Çakıcı, bakışları sert olan amir pozisyonu imajının aksine, yüzünde daima tebessüm bulunan, sıcak, samimi, mesleğine âşık, misafir perver, derle ya, babacan tavırlı bir Anadolu insanı. Rize’de halka olan yakınlığı ve mütevazılığı ile kısa zamanda sevilip, sahiplenildi. Emniyetinin görev alan ve sorumluluklarında elde edilen başarı göstergeleri var olan huzuru daha da artırmış oldu. Tabii ki, kendilerinin de ifadesiyle eksikler, aksaklıklar yok mu? Her yerde, her teşkilatta olduğu gibi bu güzide teşkilatımızda da bir günde halledilmesini hemen beklemek gibi zor sorunlar vardır. Fakat zaten bir huzur ve asayiş şehri olan, Rize ve genelinde, Sayın Çakıcı ile Rize’de bir yıldır geçmiş yıllara oranla en önemli suçlardan olan, mala karşı ve şahsa karşı suçlarda yüzde olarak bir hayli azalmalar görülmektedir. Bilhassa Mobese buluna yerlerde suç oranları çok düşük seviyeler düzeyindedir. Tabii şehir merkezimizin en büyük sorunu dün olduğu gibi, bugünde park sorunudur. Emniyet Müdürümüz Rize’de park sorunu yoktur demiyor. O da bizim gibi vardır diyor. Bunun başlıca nedeni araç sayısının, neredeyse şehirde yaşayan insan sayısına yaklaşmasıdır. Zaten şehrimizin coğrafi konumu ve sorumluluk noktasındaki gevşekliğimiz bu sorunu şimdilik çözemememizin başında gelmektedir. Zaman içerisinde yakın

gelecekte hayata geçirilecek yeni projelerle bu sorununda kısmen aşacağımıza olan inancımızı ve bireysel olarak sorumluluklarımızda yerine getirerek halledeceğimize inanıyorum.

Rize İl Emniyet Müdürümüz Sn. Adem Çakıcı’nın biyografisine bakınca, Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamış, Rize’deki görevinden önceki görevlerinde çok sayıda taltif ve takdir ödülleri almış, “Üst Düzey Yöneticilik”, “İnsan İlişkileri ve İletişim” gibi birçok kurslara, seminerlere ve sempozyumlara katılmış olup ileri düzeyde İngilizce bildiği görülmektedir. Sayın Çakıcı’nın, şu anda kendisine bağlı teşkilat birimlerinde oldukça genç sayılan ve branşlarında kariyer sahibi dinamik bir kadronun mevcudiyetinin var olması, Rize’deki bu başarısında önemli etken olduğu faktörünü göz ardı etmemek lazımdır. Bilvesileyle, Türk Polis Teşkilatımızın 170. Kuruluş yıldönümünü, Emniyet İl Müdürümüz Sn. Adem Çakıcı’yı ve Rize İlimizde görev yapan tüm teşkilat mensuplarını kutluyor ve tebrik ediyorum.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş