OVİT DAĞINDA CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

– -14.OVİT EKREM ORHON ZİRVESİ YOĞUN BİR KATILIMLA YAPILDI İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından Cumhuriyet Bayramı anma programı kapsamında geleneksel olarak düzenlenen 14.Ovit Ekrem Orhon zirve yürüyüşü Pazar günü yapıldı. Verçenik Dağcılık tarafından 14.yapılan Ovit dağının 3230 metre rakımlı tepesinde ilk zirveyi 2005 yılında yaptıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu’Cumhuriyet..

OVİT DAĞINDA CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ
Tarih : Okunma : 96 Defa Okundu... Yorum Yap
OVİT DAĞINDA CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

-14.OVİT EKREM ORHON ZİRVESİ YOĞUN BİR KATILIMLA YAPILDI

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından Cumhuriyet Bayramı anma programı kapsamında geleneksel olarak düzenlenen 14.Ovit Ekrem Orhon zirve yürüyüşü Pazar günü yapıldı.

Verçenik Dağcılık tarafından 14.yapılan Ovit dağının 3230 metre rakımlı tepesinde ilk zirveyi 2005 yılında yaptıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu’Cumhuriyet Bayramını anmak için Dağcılar olarak geleneksel yürüyüş yapıyoruz. Bu yürüyüş kapsamında 2005 yılında bir gurup dağcı arkadaşımla çıktığımız zirveye Ekrem Orhon zirvesi ismini verdik. Bu zirveyi geleneksel duruma getirerek her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yapmaya devam ediyoruz, bu sene 14.kez zirve yaparak Ekrem Orhon’umuzu ve Cumhuriyeti unutmadığımızı ve sahip çıktığımızı gösteriyoruz. Cumhuriyeti gençlerimizin omuzunda yüceltip yeşerteceğiz. Bu faaliyeti rahmetli eski Rize Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un anısına yapıyoruz. Orhon Rize’mizin yetiştirdiği çok büyük bir değeriydi. Rize’de Cumhuriyet denildiği zaman akla gelen ilk isimlerden biriydi. Her yıl kesintisiz bir şekilde Cumhuriyet Bayramı’nda coşkuyla gençlerimizle beraber bu günü kutluyoruz ve kutlamaya devam edeceğiz ’dedi.

Çevre illerden de gelen çeşitli dağcılık kulübü üyesinin katıldığı tırmanış öncesi Türk bayrağı açıldı, İstiklal Marşı okundu. 4 saatlik yürüyüşle dağcılar Ovit Dağının 3230 metre zirvesine ulaştı. 14.Ekrem Orhon zirvesi yapan ve Cumhuriyet tırmanışına katılanlara belge verildi. Yürüyüşe katılan MHP’li İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz de “Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusuna yakışır bir etkinlik oldu. Bu tırmanış Rize ve Ovit için güzel hayalleri olan Ekrem Orhon anısına yapıldı. Rizeli de onun anısına ahde vefa gösteriyor” dedi

İlk yorumu siz yazın