MÜZELER GÜNÜ AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI…

MÜZELER GÜNÜ AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI… Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin, Uluslararası Müzeler günü’nün açılış törenine katıldı. Tören Rize Müze Müdürlüğünde Rize Valisi Kemal Çeber’in katılımıyla gerçekleştirildi. Rize Müze Müdürlüğünde Mehteran ekibi Saygı Druşu ve İstiklal Marşı nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Müzeler Haftası vesilesi ile bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rahmi..

Tarih : Okunma : 22 Defa Okundu... Yorum Yap


MÜZELER GÜNÜ AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI…

Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin, Uluslararası Müzeler günü’nün açılış törenine katıldı. Tören Rize Müze Müdürlüğünde Rize Valisi Kemal Çeber’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Rize Müze Müdürlüğünde Mehteran ekibi Saygı Druşu ve İstiklal Marşı nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

Müzeler Haftası vesilesi ile bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Geçmişimizi Kültürümüzü saklamamızı anlatmamızı, anlatması açısıdan Müzeler Haftasının önemli olduğunu düşünüyorum. Uluslar arası anlamda Müzeler haftasında çalışmalarını yürüten arkadaşlarımızı kutluyorum” diye konuştu.

Program;  Rize Kırsal Mimarisi Fotoğraf sergisi, Arkeopark Kazı alanı,Çocuklara gösterilmek ve sikke basımı yaptırlmak üzere Rize Valisi, Rize Belediye Başkanı ve protokol üyelerinin katılımı ile “Anadolu Selçuklu Dönemi ve Osmanlı Döneminde kullanılan sikkeler, Vali Çeber ve Başkan Metin tarafından basımı yapılıp bir zarf içerisine konularak kendilerine hediye edildi.

İlk yorumu siz yazın