MUSTAFA TOPTAN MATEMATİK MERKEZİ EĞİTİME AÇILDI

MUSTAFA TOPTAN MATEMATİK MERKEZİ EĞİTİME AÇILDI Rize Valisi Kemal ÇEBER’in katılımıyla Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde “Mustafa Toptan Matematik Merkezi” açılışı gerçekleştirildi. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Matematik Seferberliği Projesi” kapsamında Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde İş İnsanları Hidayet ve Tolga Toptan tarafından yaptırılan “Mustafa Toptan Matematik..

Tarih : Okunma : 14 Defa Okundu... Yorum Yap

MUSTAFA TOPTAN MATEMATİK MERKEZİ EĞİTİME AÇILDI

Rize Valisi Kemal ÇEBER’in katılımıyla Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde “Mustafa Toptan Matematik Merkezi” açılışı gerçekleştirildi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Matematik Seferberliği Projesi” kapsamında Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde İş İnsanları Hidayet ve Tolga Toptan tarafından yaptırılan “Mustafa Toptan Matematik Merkezi” açılışına Vali Kemal Çeber’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, kurum ve daire amirleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Vali ÇEBER, Rize’de eğitimin niteliğini artırmak için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Bugün ilimizdeki eğitim projelerinden biri için bir aradayız. Bakanlığımızın başlatmış olduğu matematik seferberliği projesi kapsamında hayırsever iş insanlarımızın katkıları ile matematik merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu proje ile matematiği sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıkararak yeni yaklaşımlarla tüm öğrencilerin keyifle yapabildikleri, günlük yaşamla bağ kurdukları bir ders haline getirilmesi hedeflenmektedir. Açılışını gerçekleştireceğimiz merkezimizde, öğrencilerimiz okullarında öğrendikleri soyut matematik kavramları burada bulunan 91 istasyondaki eğitim materyalleri ile somutlaştırılacaklar, böylece öğrencilerimiz matematik konusundaki öğrenimlerini pekiştirmiş olacak. Yine matematik merkezinde yer alan matematik oyun atölyesindeki 350 farklı matematik oyunu ile öğrencilerimiz birçok temel matematik kavramını oyun ile öğreneceklerdir. Öğrencilerimize matematiği sevdirerek değişik bir ortamda onların matematik yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çeber tarafından Mustafa Toptan Matematik Merkezi’nin yapımını üstlenen Hayırsever İş İnsanları Hidayet ve Tolga Toptan’a plaket takdim edildi. Vali Çeber, açılışın ardından matematik merkezini gezerek, içerisinde bulunan istasyon ve matematik oyun alanlarında incelemelerde bulundu. Vali Çeber, Mustafa Toptan Matematik Merkezi açılışından sonra Taşlıdere Gazi İlkokulunu ziyaret ederek minik atmacalarıyla bir araya geldi. Sınıfları gezen Vali Çeber, , öğrencilerle bir süre sohbet etti, öğretmenlerinden eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerin istek ve arzularını dinledi.

Ziyaretten son derece mutlu oldukları gözlenen atmacalar, Rize Valisi Vali Çeber’e okullarını ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.

İlk yorumu siz yazın