-MEVLİD-İ NEBİ İLK KEZ KUTLANDI

-MEVLİD-İ NEBİ İLK KEZ KUTLANDI -HAFTA DOLAYISIYLA İKİZDERE MÜFTÜSÜ HİKMET BEKTAŞ TARAFINDAN’PEYGAMBERİMİZ VE GENÇLİK’ KONULU KONFERANS VERDİ. İSMET KÖSOĞLU İKİZZDERE-İkizdere Müftülüğü tarafından ilk kez hazırlanan Hz. Peygamberimizin Doğumunun kutlandığı Mevlid-i Nebi programı yoğun bir katılımla kutlandı. İkizdere Kültür Merkezi salonunda düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. AİHL Öğrencisi Eyüp Ensar Kılıç’ın Kur’an-ı..

Tarih : Okunma : 44 Defa Okundu... Yorum Yap

-MEVLİD-İ NEBİ İLK KEZ KUTLANDI

-HAFTA DOLAYISIYLA İKİZDERE MÜFTÜSÜ HİKMET BEKTAŞ TARAFINDAN’PEYGAMBERİMİZ VE GENÇLİK’ KONULU KONFERANS VERDİ.

İSMET KÖSOĞLU

İKİZZDERE-İkizdere Müftülüğü tarafından ilk kez hazırlanan Hz. Peygamberimizin Doğumunun kutlandığı Mevlid-i Nebi programı yoğun bir katılımla kutlandı.

İkizdere Kültür Merkezi salonunda düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. AİHL Öğrencisi Eyüp Ensar Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan program İkizdere ve Şimşirli Kur’an Kursu öğrencileri Korosunun okuduğu İlahilerle devam etti. Diyanet İşleri başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Okunan İlahilerden sonra programa konuşmacı olarak İkizdere Müftüsü Hikmet Bektaş devam etti.

Hz. Peygamber ve Gençlik

Müftü Hikmet Bektaş konuşmasında şunları söyledi’ dönemin gençliği Hz. Peygamberimizin izinden gitti. Günümüz gençliğinin mutlu olması için Hz. Peygamberin izinden gitmesi lazımdır. Peygamberimiz bütün gençlere insanlara, bütün canlılara çok şefkatli davranırdı. Bu davranışı bize rehberdir. Yaşlıya bugün gençlerimiz huzurevi kapısını gösterirken Peygamberimiz çok iyi davranırdı. Anne babanıza öf dememeyi bize öğretmiş ama bugün maalesef uygulamıyormuş yok. Peygamber rehber olan Kur’an ile insanlığa gençlere hitap ederdi. Allah’a karşı gelmekten sakınmayı isterdi. Örnek ahlak sahibiydi. Cesaret, ahlak sembolüydü. Peygamberimiz Hz. Yusuf’un dilinden gençlere sabretmeyi anlatırdı. Peygamberimizde cesaret vardı. Cesaret sahibiydi ve gençlere güvenirdi. Dinine sahip çıkmayan devletine sahip çıkamaz. Gençlere hep güzel öğütler verirdi. Gençlere ana baba haklarını en güzel şekilde anlatırdı. Gençlere öylesine çok güvenirdi ki bir genci Yemen’e Vali olarak gönderdi,17 yaşındaki bir genci ordusuna komutan tayin etmişti. Ana babaya iyilik yapmayı emrederdi. Namazı kıl kötülüklerden uzak durun derdi. Hoşnutsuzluk karşısında sabreder sabretmeyi bileceksiniz derdi. Peygamberimiz gençleri çok sever onlarla oyunlar oynar spor bile yapardı. Peygamberimizi sevelim, sevdiğiniz insanın yolundan daha severek gidersiniz. Peygamberi anlayalım, yalan konuşmayalım, kötü işler peşinde koşmayalım. Yaşlılara karşı daha şefkatli olalım. Gençler ona çok inanırdı. Onlarla İslam’ı yücelere taşıdı ’dedi.

İlk kez kutlanan Peygamberi anma Mescid’i Nebi konferansına İkizdere Kaymakamı Abdülhamid Uyar, Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, AKP ilçe

Başkanı Ahmet Aksu, MHP İlçe Başkanı Abdülrezzak Uzun, İlçe Daire amirleri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Katılan herkese İlçe Müftülüğü tarafından birer Gül dağıtıldı.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş