Merve Dizdar’dan Cannes’lı canlı başarı

Merve Dizdar’dan Cannes’lı canlı başarı        Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülünün sahibi, “Kuru Otlar Üstüne”deki performansıyla Merve Dizdar oldu. Bu yıl 76. kez düzenlenen Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülünün sahibi, “Kuru Otlar Üstüne”deki performansıyla Merve Dizdar oldu. Yönetmen koltuğunda Nuri Bilge Ceylan’ın oturduğu film, Türkiye’nin ücra bir köyünde zorunlu hizmetini bitiren..

Tarih : Okunma : 23 Defa Okundu... Yorum Yap

Merve Dizdar’dan Cannes’lı canlı başarı

  

Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülünün sahibi, “Kuru Otlar Üstüne”deki performansıyla Merve Dizdar oldu.

Bu yıl 76. kez düzenlenen Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülünün sahibi, “Kuru Otlar Üstüne”deki performansıyla Merve Dizdar oldu.

Yönetmen koltuğunda Nuri Bilge Ceylan’ın oturduğu film, Türkiye’nin ücra bir köyünde zorunlu hizmetini bitiren ve başka bir öğretmen olan Nuray (Merve Dizdar) ile karşılaşana kadar ayrılabileceğine dair umudunu yitiren genç resim öğretmeni Samet’i (Deniz Celiloğlu) konu alıyor.

Filmde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Ece Bağcı, Cengiz Bozkurt, Münir Can Cindoruk, Elif Ürse, Erdem Şenocak, Elit Andaç Çam, Nalan Kuruçim rol aldı. Yönetmen Ceylan, bir açıklamasında filmin, erken yaşta ücra bölgelere gönderilen memur ve öğretmenlerin kişisel inançlarındaki kademeli düşüşü yansıtmasını istediğini ifade etmişti.

DİZDAR’DAN İLK AÇIKLAMA

Dizdar, ödülü aldığı sırada gerçekleştirdiği konuşmasında, “Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum” dedi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş