LOJİSTİK UNUTULDU

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle LOJİSTİK UNUTULDU Bu yazıyı 2014 Eylül ayında yazdım. Bugüne önemini hiç kaybetmedi, çünkü Lojistik konusunda bir adım atıldığını görmedik. Önemine binaen aynen bir kez daha sütunuma aldım. Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı döneminde İyidere havzasında yapılması planlanan Lojistik Merkez konusunda değişik haberler konuşuluyor. Bölgemiz geleceği için yapılacak iyi bir..

Tarih : Okunma : 13 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

LOJİSTİK UNUTULDU

Bu yazıyı 2014 Eylül ayında yazdım. Bugüne önemini hiç kaybetmedi, çünkü Lojistik konusunda bir adım atıldığını görmedik. Önemine binaen aynen bir kez daha sütunuma aldım.

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı döneminde İyidere havzasında yapılması planlanan Lojistik Merkez konusunda değişik haberler konuşuluyor.

Bölgemiz geleceği için yapılacak iyi bir proje olan Lojistik Merkez unutturuldu.

Başbakan Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkması yapılacak yatırımların uygulanması gelişmesi konusunda önemli bir handikaptı. Bölgemizde Başbakan olduğu dönemdeki gibi yatırım gelmeyeceğini ortaya çıkan gelişmeler sonrası açıkça görülüyor.

Her ne kadar AKP Hükümeti işbaşında ise de Rize’nin siyasi etkinliği yok artık, Hükümette bir Bakanı yok. Bürokrat desen parmakla sayılacak 2-3 tane, Vali kalmadı. Bunu bilerek hareket edilmeli. Görünen köy kılavuz istemez gün gibi ortada olan bir şey var ki Erdoğan sonrası hizmetin gelemsi bakımından sıkıntılı bir dönem yaşanacak.

Hayati Yazıcı’nın yerine Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Giresunlu Nurettin Canikli’nin İyidere’de planlanan Lojistik Merkez projesini küçülttüğü iddiası var.

Ne derece doğru bilmiyorum ama iddia o ki ortada gerçek olan bir sıkıntı var.

İyidere Lojistik Merkez konusunda çalışma ne durumda kamuoyunda aydınlatıcı bir bilgi yok.

Hazırlanan projede A sınıfı bir Lojistik merkez planlanıyordu. İyidere Köprü’den İyidere merkeze kadar uzanan bir RO RO Limanı ve bunun yanında Vadiyi Kalkandere yol ayrımına kadar kapsayacak büyük ölçüde Lojistik Merkez.

Giresunlu Bakan Canikli; Hazırlanan projeler arasında çok büyük rakamsal farklılıklar olmamasına rağmen lojistik merkezin küçük ölçekli

bir Lojistik Merkez olacağı yönünde çalışma yaptırdığı iddiaları var. Bu iddialara inanmak istemiyorum. Zira eğer bunu yaptırırsa eski Genel Başkanı şimdiki Cumhurbaşkanının memleketine ağır bir hakaret sayılır.

AKP’de 3 dönem kuralına takılacak isimlerden biri olan Bakan Nurettin Canikli kısa sürecek bakanlığı döneminde hemşerilerine şirin gözükmek için belki böyle bir çalışma yapıyor ama Rizelileri karşısına aldığını da bilmesi gerekir.

7 Haziran 2015 seçimine kadar Bakanlık koltuğunda oturacak olan Canikli İyidere Lojistik Merkez konusunda eğer iddialar doğru ise yanlış yapıyordur.

Rize’de yıllardır planlanan ve önemli aşama kaydeden Lojistik Merkez projesinin daraltılmasında küçültülmesinde en büyük etkenin Giresun’da bir lojistik merkez meydana getirmek olduğu anlaşılmış oldu.

Rize’de küçültülecek Lojistik Merkezin Giresun’a faydası olmaz. Maddi olarak fazla farklı bir yekûn tutmamasına rağmen Rize’nin küçültülerek hesapta hiç olmayan Giresun’un düşünülmesini anlamak zor değil bu konuda Rize AKP teşkilatının sesinin çıkması lazım ama bu olumsuz konuda kendilerini sahada hiç göremedik.

Lojistik Merkezin olması Ovit Tüneli, Liman ve Havalimanı üçgeniyle bağlantılıdır. Konuşulan iddialar inşallah hayal olmaktan öteye gitmez.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş