LOJİSTİK NERDE

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle LOJİSTİK NERDE Seçim zamanları hatırlanan İyidere Lojistik projesi nerede bilen var mı? Kâğıt üzerindeki çizilenlerden başka bilinen söylenen bir şey yok. Lojistik Rize ve böğe için çok önemli. Yapılırsa Ovit yolu buradan beslenecek. Rize ve Doğu Karadeniz Doğu Anadolu’ya GAP’a buradan açılacak. Seçim dönemlerinde söz söylemek kolay. Oy uğruna elinden gelen..

Tarih : Okunma : 26 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

LOJİSTİK NERDE

Seçim zamanları hatırlanan İyidere Lojistik projesi nerede bilen var mı?

Kâğıt üzerindeki çizilenlerden başka bilinen söylenen bir şey yok.

Lojistik Rize ve böğe için çok önemli.

Yapılırsa Ovit yolu buradan beslenecek.

Rize ve Doğu Karadeniz Doğu Anadolu’ya GAP’a buradan açılacak.

Seçim dönemlerinde söz söylemek kolay. Oy uğruna elinden gelen torbadan bir şey çıkarıyor ama torbada bir şey yok ki içi boş.

Başlanıyor denildi, sözler verildi.

Planlama, programa alma, ödenek proje vs. bunlar bürokrasinin işi ama takibini yapması gerekenler seçilmiş bizi yönetenlerdir.

Rize’de sağ olsun bazen STK lar tarafından dillendiriliyor ama sonuçta ilerleme olduğunu sanmıyorum.

Bir süre önce resmi olarak bu proje açıkladı fakat ortada henüz ihale denen bir şey yok.

İyidere lojistiğin adı Endüstriyel Gelişme Bölgesi.

Burasının içerisinde Üretiminde olacağı kapsamlı bir Endüstriyel Bölge olması planlanmış. Lojistik yalnız nakliye amaçlı olmamalı. Nakliyecilerinde bir şeyler taşıması lazım, üretilen mal bölgelere iletilsin.

Bugüne kadar aksamasının bir sebebi olarak Sanayi Bakanlığı’nın projeye dâhil edilmemiş olması gösterilmiş.

Nasıl iş yapılıyor anlamış değilim. Bakanlıklar arasındaki proje Rize’den değil Ankara’dan takip edilmeli. Söz verenler, sözüm ona takip edenler Sanayi Bakanlığı eksikliğini niye zamanında gidermez.

Her geçen zaman Rize’nin ve bölgenin aleyhine işliyor.

Sanayi Bakanlığının teklifi ile Kıyı Kanunu’nda değişiklik yapılmıştı. Bu değişiklikte bazı illerde Endüstriyel Gelişme Bölgeleri kurulabileceği kararı vardı ama Rize bu iller arasında yer almadı.

2019 yılında 6 ilde(lojistik) Endüstri Gelişme Bölgeleri kurulması kararı alındı ve bu iller açıklandı. Bunlar arasında da Rize yok.

2018 de Türkiye’nin ilk özel Endüstri Bölgesi İzmir-Aliağa olarak belirlenmişti, İzmir’den sonra 5 şehirde 6 bölgeye daha aynı statü verildiğini öğrendim. Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazetede yayınlanan 6 bölge şunlar. İstanbul’da 2 tane ,Bursa, Mardin, Balıkesir ve İzmir ne yazık ki bunların arasında olmayan Rize’nin ne zaman yer alacağı merakla bekleniyor.

İlk yorumu siz yazın