Köymen Bakanlığa Hazır

Köymen Bakanlığa Hazır CHP Rize Milletvekili Adayı Prof.Dr. Kemal Köymen, CHP iktidarında Milli Eğitim Bakanı olacağının sinyalini verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Rize Milletvekili Adayı Prof.Dr. Kemal Köymen, 1 Kasım seçimlerinde CHP’nin iktidara gelmesi halinde Rize’yi Milli Eğitim Bakanı olarak temsil etmeye hazırlanıyor. 53 Gazeteciler Derneği’ndeki basın toplantısında kendisine,” Konuşmalarında eğitimle..

Tarih : Okunma : 13 Defa Okundu... Yorum Yap

Köymen Bakanlığa Hazır

CHP Rize Milletvekili Adayı Prof.Dr. Kemal Köymen, CHP iktidarında Milli Eğitim Bakanı olacağının sinyalini verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Rize Milletvekili Adayı Prof.Dr. Kemal Köymen, 1 Kasım seçimlerinde CHP’nin iktidara gelmesi halinde Rize’yi Milli Eğitim Bakanı olarak temsil etmeye hazırlanıyor.

53 Gazeteciler Derneği’ndeki basın toplantısında kendisine,” Konuşmalarında eğitimle ilgili detaylı bilgilendirmeler yapmasının altında olası bir CHP Hükümetinde Milli Eğitim Bakanlığı mı yatıyor?” şeklinde  yöneltilen bir soruya Köymen, sıradan bir milletvekili olmak istemediğini, kendi alanında en yüksek mertebede hizmet verebileceğine inandığını söyleyerek cevap verdi.

Son 13 yıl içerisinde dört veya beş milli eğitim bakanı değiştiğini ve bunların hepsinden bakanlığı daha iyi yapabileceğini ifade eden CHP Rize Milletvekili Adayı Prof.Dr. Kemal Köymen, şunları söyledi:

“Onların hepsini tanıyorum. Hiçbirinin benden daha üstün bir vasfı yok. Ben onların hepsinden daha çok eğitim konusuna vakıfım. Pek tabii ki ben uygun görüldüğünde, Partimiz ve Genel Başkanımız takdir ettiğinde böyle bir makamda çok başarılı olacağıma inanıyorum. Çünkü benim bir dünya tecrübem var. Yaklaşık 30 yıl ABD’de yüksek öğretimde eğitim vermiş bir profesör hocayım ben. Doktoramı, ABD’nin ilk 7 üniversitesi arasında yer alan Univercity Of Pensillvania’da yaptım. ABD’de 4 binden fazla üniversite vardır, ilk 7 arasındaki bu üniversitede eğitim almış bir insanım. Üniversitelerde eğitimin kalitesini bilen bir insanım. Daha sonra Amerika’da başka üniversitelerde görev aldım. 2005 yılında Türkiye’ye döndükten sonra Türkiye’de dekanlık yaptım, rektörlük yaptım; buradaki sıkıntıları gördüm. Halen bu sıkıntılar devam etmekte. Eğitimimizin çağdaş olması gerekir, eğitimimizin kaliteli olması gerekir. Bunları yaşayan bir insan olarak ve donanımlı bir kişi olarak pek tabii ki bu göreve kendimi ben uygun görüyorum. Yeter ki, milletimiz takdir etsin, başta tabii ki Rizeli hemşehrilerimiz takdir etsin. Ben sıradan bir milletvekili olmak için Ankara’ya gitmiyorum.”

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş