-KÖYLÜLER TAŞOCAĞINA TEPKİYE DEVAM KARARI ALDI

-KÖYLÜLER TAŞOCAĞINA TEPKİYE DEVAM KARARI ALDI -KÖY HALKI’’ TAŞ OCAĞI İSTEMİYORUZ. PROJE İPTAL EDİLENE KADAR NÖBETE DEVAM ‘’ İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-İşkencedere Vadisinde açılması istenen Taşocağına 33 gündür nöbet tutarak tepki gösteren köylüler, köy meydanında yaptıkları toplantıda projenin iptal edilmesine kadar eyleme devam kararı aldılar. 33 gündür İşkencedere Vadisinde Taş Ocağı istemiyoruz diye tepki göstererek kurulan..

Tarih : Okunma : 89 Defa Okundu... Yorum Yap

-KÖYLÜLER TAŞOCAĞINA TEPKİYE DEVAM KARARI ALDI

-KÖY HALKI’’ TAŞ OCAĞI İSTEMİYORUZ. PROJE İPTAL EDİLENE KADAR NÖBETE DEVAM ‘’

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İşkencedere Vadisinde açılması istenen Taşocağına 33 gündür nöbet tutarak tepki gösteren köylüler, köy meydanında yaptıkları toplantıda projenin iptal edilmesine kadar eyleme devam kararı aldılar.

33 gündür İşkencedere Vadisinde Taş Ocağı istemiyoruz diye tepki göstererek kurulan çadırlarda nöbet tutan Gürdere köylüleri dün akşam köy meydanında yaptıkları toplantıda projenin iptaline kadar nöbet tutmaya devam kararı aldılar. Gürdere köyünde ilkokul bahçesinde sosyal mesafe korunarak yapılan toplantıda ortak karar aldıklarını söyleyen Osman Baş ’burada köyümüzün büyük oranda katıldığı bilgi alışverişinde İşkencedere vadisinde yapılmak istenen taş ocağına tepki nöbetlerimize devam kararı alındı. Bizim gayemiz köyümüzü çevremizi korumak, sağlıklı ortamda yaşamaktır. Taş Ocağı söylenen şartlarda kalmaz. Birden çok ocak açılacak iddiası bizleri endişeye sevk ediyor.2 yılda taş çıkarılacağı söylenen ocakta patlayıcıların zararı olmayacak mı? İçme suyumuz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Kestane Bal üretimimiz ve arılarımız yok olacak. Organik çay topluyoruz bununda yok olmasını istemiyoruz. Koruma altındaki vadimizi muhafaza etmek istiyoruz.

Köylü Taş Ocağı istemiyor

Gürdere Köyü Muhtarı Erdoğan Baş ise konuşmasında ‘köylüm ne karar verdiyse bende oradayım. Köyümün birlik ve beraberliğini kimsenin bozmaya hakkı yoktur.

Gürdere Köyü eski Muhtarı Orhan Tat ’birlik beraberlik içindeyiz. Burada ortak alınan karara saygılıyım ve beraberiz’ dedi.

Köy halkından Ömer Tuncer ve İbrahim Tuncer’birlik içinde olmamız lazım. Burada köyümüzün çoğunluğu önemli bir karar verdi. Bizlerde bu karara katılırız. Taş Ocağı istemiyoruz. Çevreye zarar olmasını istemeyiz ’dediler.

Erdoğan Tuncer’bimiz köy yıllardır İkizdere’de bütünleşmenin örnek köyüdür. Bugünde birlik beraberliğimiz bir kez daha gösterdik. Tüm akraba ve dostlarımızın birliğinden Taş Ocağı istemiyoruz kararının çıkması hepimizi mutlu etti’ dedi.

Selim Baş ise’birliğe en çok ihtiyaç olduğumuz bir zamanı geçiriyoruz. Birlikten dirlik doğar. Köyümüzün yararına olduğuna inandığımız bir karar aldık. Bu çevre, bu doğa kolay yetişmiyor. Taş Ocağına hayır diyoruz’ dedi.

İlk yorumu siz yazın