-KOVANLARI YABANİ AYILARDAN KORUMAK İÇİN AĞAÇLARA ÖZEL TEZGÂHLAR YAPILIYOR

-RİZEDE AĞAÇLAR KOVAN APARTMANI OLDU -KOVANLARI YABANİ AYILARDAN KORUMAK İÇİN AĞAÇLARA ÖZEL TEZGÂHLAR YAPILIYOR İSMET KÖSOĞLU RİZE-Doğu Karadeniz Bölgesinde ormanlık alanlarda arıcıların kovanlarını korumak için yaptığı arılıklar yerli yabancı turistlerinde dikkatini çekiyor. Sahilden iç kesimlerdeki ormanlık alanlarda birçok ağaçta benzer manzaraların görüldüğünü söyleyen vatandaşlar manzarayı hayranlıkla izliyor. Rize’nin İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerinde daha çok görülen..

Tarih : Okunma : 16 Defa Okundu... Yorum Yap

-RİZEDE AĞAÇLAR KOVAN APARTMANI OLDU

-KOVANLARI YABANİ AYILARDAN KORUMAK İÇİN AĞAÇLARA ÖZEL TEZGÂHLAR YAPILIYOR

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Doğu Karadeniz Bölgesinde ormanlık alanlarda arıcıların kovanlarını korumak için yaptığı arılıklar yerli yabancı turistlerinde dikkatini çekiyor.

Sahilden iç kesimlerdeki ormanlık alanlarda birçok ağaçta benzer manzaraların görüldüğünü söyleyen vatandaşlar manzarayı hayranlıkla izliyor. Rize’nin İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerinde daha çok görülen böyle arılıklara turistler Arı Apartmanı diyor. Arı Apartmanlarını kovanlarını yabani ayılardan korumak için yaptıklarını söyleyen arıcılardan D.Ali Aksu’İkizderede köylerimizin balı kalitelidir. Ormanda kovanlarımızı ancak böyle muhafaza ediyoruz. Ağaçların üzerine katlı tezgâhlar yaparak sayısı 20 ye kadar varan arı kovanı koyabiliyoruz. Bu yapılan tezgâh gayet sağlamdır. Senelerce duruyor. Ağaç parçaları çürüyünce değiştiriyoruz. Ayılardan kovanlarımızı korumak için ancak böyle çözüm bulduk. Çünkü biz her gün kovanlarımızın yanında durma imkânımız yok. İlçeden buraya haftada bir gün gelip kontrol ediyoruz. Bu tezgâhlarımız seyredenlerin çok ilgisini çekiyor’dedi…

İlk yorumu siz yazın