Kıbrıs’a masalsı yaklaşım

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan sanatçı Aylın Örek’in çalışmalarından oluşan ‘Aylın Örek / Retrospektif’ sergisi, CerModern’de sanatseverlerle buluştu. Sanatçının 1960’lardan bugüne kadar olan sanat yolculuğunu 100 eserle Başkentli sanatseverlerle buluşturan serginin küratörlüğünü Ahmet Savaş Kale üstleniyor. Sergi, 15 Ocak 2019’a kadar ziyaret edilebilecek. Sanatçı, resimlerinde Kıbrıs kültürünü masalsı bir dille betimliyor, yaşadığı coğrafyanın kültürel ve..

Tarih : Okunma : 10 Defa Okundu... Yorum Yap

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan sanatçı Aylın Örek’in çalışmalarından oluşan ‘Aylın Örek / Retrospektif’ sergisi, CerModern’de sanatseverlerle buluştu.
Kıbrıs’a masalsı yaklaşım

Sanatçının 1960’lardan bugüne kadar olan sanat yolculuğunu 100 eserle Başkentli sanatseverlerle buluşturan serginin küratörlüğünü Ahmet Savaş Kale üstleniyor. Sergi, 15 Ocak 2019’a kadar ziyaret edilebilecek. Sanatçı, resimlerinde Kıbrıs kültürünü masalsı bir dille betimliyor, yaşadığı coğrafyanın kültürel ve sosyal panoramasına, ritüellerine, tarihi ve gündelik yaşamına odaklanıyor. Açılış kokteyli öncesi Polonya asıllı İsviçreli arp sanatçısı Matgorzata Verhoeven Stankiewicz, solo konser verdi.

Kaynak: Hürriyet

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş