Karaca Mağarasında Turizm Sezonu Başladı

Gümüşhane (CUHA) – Dünyanın sayılı damlataşı mağaralarından birisi arasında yer alan ve ‘yer altındaki gizemli dünya’ olarak nitelendirilen 150 milyon yıl yaşındaki Karaca Mağarası’nda turizm sezonu başladı. Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli Köyü sınırları içerisinde yer alan ve sarkıt, dikit, damlataşı şekillerinin en yoğun, en güzel örneklerine sahip olan Karaca Mağarası, 15 Kasım’da ziyarete kapatılmıştı…

Tarih : Okunma : 14 Defa Okundu... Yorum Yap

Gümüşhane (CUHA) – Dünyanın sayılı damlataşı mağaralarından birisi arasında yer alan ve ‘yer altındaki gizemli dünya’ olarak nitelendirilen 150 milyon yıl yaşındaki Karaca Mağarası’nda turizm sezonu başladı.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli Köyü sınırları içerisinde yer alan ve sarkıt, dikit, damlataşı şekillerinin en yoğun, en güzel örneklerine sahip olan Karaca Mağarası, 15 Kasım’da ziyarete kapatılmıştı. İçerisinde sarkıt, dikit, sütun, org desenli duvarlar, bayrak şekilleri, perde damlataşları, mağara çiçekleri, mağara incileri, fil kulakları, traverten havuzları, traverten basamakları ve mağara gülleri yer alan mağaranın ılık havası ve yüksek nem oranıyla solunum hastalıklarına da iyi geldiği belirtiliyor.

 

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş