Kalın: “Türkiye, 2023 Hedeflerine Kenetlenerek Yoluna Devam Edecek”

Ankara (CUHA) – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Cumhurbaşkanımız, seçimlerin başarıyla gerçekleşmiş olmasından, herhangi bir güven zaafına yol açmadan tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve bundan sonra 2023 hedeflerine kenetlenerek el birliğiyle Türkiye toplumunun bütününü hedefleyen bir ittifak ile çalışmalarımıza devam edeceğimizin altını çizdi” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ilişkin bir basın toplantısı..

Tarih : Okunma : 10 Defa Okundu... Yorum Yap

Ankara (CUHA) – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Cumhurbaşkanımız, seçimlerin başarıyla gerçekleşmiş olmasından, herhangi bir güven zaafına yol açmadan tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve bundan sonra 2023 hedeflerine kenetlenerek el birliğiyle Türkiye toplumunun bütününü hedefleyen bir ittifak ile çalışmalarımıza devam edeceğimizin altını çizdi” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Kamuoyu ile canlı olarak da paylaşılan toplantıda, Kalın şunları söyledi:

“Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmasıyla tabii ki son dönemde hepimizin gündeminde olan seçim konusu ele alındı; ama detayları sunumlar bittikten sonra yapılacak olan özel oturumda ele alınacak. Sayın Cumhurbaşkanımız da açılış konuşmasında bu seçimlerin başarıyla gerçekleşmiş olmasından, herhangi bir güven zaafına yol açmadan tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve bundan sonra 2023 hedeflerine kenetlenerek el birliğiyle Türkiye toplumunun bütününü hedefleyen bir ittifak ile çalışmalarımıza devam edeceğimizin altını çizdi.”

Seçim sonuçlarıyla ilgili İstanbul başta olmak üzere bir hukuki süreç olduğunu, itirazların devam ettiğini kaydeden Kalın, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımızın daha önce de ifade ettiği gibi, nihai karar Yüksek Seçim Kurulu’nundur. Ve hukuki yolların tüketilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği karar da nihai olarak bizim temel kabulümüz olacaktır. Böylece milletin iradesi sandığa yansıdığı şekliyle de siyasi ve hukuki bir kimlik kazanacak, bağlayıcı hâle gelmiş olacaktır. Yapılan itirazlar, bu ikisi arasında, yani sandığa giden seçmen ile onun iradesinin olduğu gibi yansıtılması arasında yaşanmış olan muhtemel ihlalleri, hukuksuzlukları, kasıtlı veya kasıtsız yanlışlıkları ortaya çıkartmayı hedeflemektedir.”

“TERÖRLE MÜCADELE, KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK”

Toplantıda, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Başkanlığı’nın iç ve dış güvenlikle ilgili sunumlar yaptığını belirten Kalın, şunları ifade etti:

“Terörle mücadele, kararlı bir şekilde bundan sonra da devam edecektir. Bu kurumlar arasında Milli Savunma Bakanlığı’mız, İçişleri Bakanlığı’mız ve Milli İstihbarat Başkanlığı’mızın tam bir koordinasyon içerisinde yürüttüğü faaliyetlerle, Türkiye’nin içinde ve dışında güvenlik alanında ciddi hissedilir bir ivmenin kazanıldığını, başarıların elde edildiğini memnuniyetle söyleyebiliriz. Terörle mücadele Türkiye’nin sadece sınırları içinde verilen bir mücadele değildir, Türkiye’nin sınırlarını sınır ötesinde sağlamamız öncelikli hedeftir. Dolayısıyla bu konuda iç ve dış istihbarat, ilgili birimlerimiz çalışmalarını bundan sonra da yoğun bir şekilde devam ettirecekler. Özellikle Milli İstihbarat Başkanlığı’mızın insani ve teknolojik istihbaratın bütün imkanlarını kullanarak içeride ve dışarıda terörle mücadele konusunda, istihbari bilgi sağlama konusunda, karşı espiyonaj konularında yoğun çalışmalar yürüttüğünü ve sahada çok ciddi başarılar elde ettiğini de ifade etmek isterim. Bu kurumlarımızın çalışmaları bundan sonra da elbette devam edecek. Tabii İçişleri Bakanlığı’mızın bu terörle mücadelenin yanında uyuşturucuyla mücadele, kamu düzenin sağlanması, trafik gibi konularla ilgili çalışmaları da devam ediyor, bunlar da Kabine Toplantısı’nda detaylı bir şekilde ele alındı.”

 

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş