İzmir deprem son dakika: İzmir’de 6,6 büyüklüğünde deprem! 17 kişi öldü, 709 kişi yaralı

Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’de yoğun olarak hissedilen deprem, büyük paniğe neden oldu. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Deprem İzmir’in yanı sıra çevre illerde de hissedildi. İzmir ve çevresi bugün saat 14.51’de büyük bir depremle sallandı. Vatandaşlar, panik içerisinde ev..

Tarih : Okunma : 171 Defa Okundu... Yorum Yap

Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’de yoğun olarak hissedilen deprem, büyük paniğe neden oldu. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Deprem İzmir’in yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

İzmir ve çevresi bugün saat 14.51’de büyük bir depremle sallandı. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıklanırken deprem 15 saniye sürdü.AFAD’dan yapılan açıklamada “Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor” denildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İzmir’de meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemede, Millî Savunma Bakanlığı bağlısı birlik ve kurumlarda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir” denildi.

Çevre İller de de hissedildi

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi

BUCA VE BAYRAKLI’DA ÇÖKEN BİNALAR VAR

AA’nın haberine göre, İzmir’in Bayraklı ilçesinde deprem nedeniyle çöken bir binada arama kurtarma çalışması başlatıldı.Toplam 17 enkazda kurtarma çalışması titizlikle devam ediyor.

196 artçı sarsıntı

AFAD’dan yapılan açıklamada en büyüğü 5.1 şiddetinde olmak üzere 196 adet artçı sarsıntı meydana geldi.Ayrıca depremin merkez üssü olan Seferihisar ilçesinde de deniz sularının çekildiği ve tekrara yükseldiği,vatandaşların bu konuda uyarıldı bilgisi verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurtarma çalışmalarının bir an önce sonuçlanması için tüm imkanları seferber ettik.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Kentsel dönüşüm projeleriyle depreme dayanıksız yapı stokumuzu yeniliyoruz, ülkemizi her geçen gün afetlere karşı daha hazırlıklı hale getiriyoruz.

Ocak ayında meydana gelen Elazığ ve Malatya depreminin acıları hala yüreğimizde tazeyken İzmir’den gelen bu haber bizi derinden üzmüştür”

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş