İYİDERE ESKİ KAYMAKAMI YAVUZ POZANTI KAYMAKAMI OLDU

İYİDERE ESKİ KAYMAKAMI YAVUZ POZANTI KAYMAKAMI OLDU Rize’nin Trabzon’a sınır ilçesi olan İyidere İlçesi eski Kaymakamı Nurettin YAVUZ, Adana İlinin tanınmış ilçelerinden olan Pozantı İlçe Kaymakamlığına atandı. İlk Kaymakamlık görevine Zonguldak İli Devrek İlçesi Kaymakamı olarak başlayan Nurettin YAVUZ bu görevinin ardından, Rize’nin sahilde en güzel ilçelerinden İyidere Kaymakamlığına atanmıştı. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI Çalışkanlığı..

Tarih : Okunma : 64 Defa Okundu... Yorum Yap

İYİDERE ESKİ KAYMAKAMI YAVUZ POZANTI KAYMAKAMI OLDU

Rize’nin Trabzon’a sınır ilçesi olan İyidere İlçesi eski Kaymakamı Nurettin YAVUZ, Adana İlinin tanınmış ilçelerinden olan Pozantı İlçe Kaymakamlığına atandı. İlk Kaymakamlık görevine Zonguldak İli Devrek İlçesi Kaymakamı olarak başlayan Nurettin YAVUZ bu görevinin ardından, Rize’nin sahilde en güzel ilçelerinden İyidere Kaymakamlığına atanmıştı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Çalışkanlığı ve görev yaptığı her ilçe de halkla yakın diyalog noktasındaki başarılarıyla tanınan Kaymakam Nurettin YAVUZ, İyidere İlçesi Kaymakamlığının ardından, Balıkesir ilinin turistik ilçesi Gömeç Kaymakamlığı görevinden, bu seferde Adana ilinin Türkiye genelinde bir hayli tanınmış Pozantı İlçe Kaymakamlığına atandı.

20 bin nüfuslu Adana’nın kuzeybatısında yer alan, Mersin ve Niğde İllerine komşu olan, 25 bin Nüfuslu Pozantı İlçesi aynı zamanda, Çukurova Bölgesini ve Akdeniz kıyılarını İç Anadolu’ya bağlayan en kolay ulaşım yolu üzerinde yer alır. Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken ilçede, Tarihi Akköprü ve Anahşa Kalesi, Toros Tünelleri, İbrahim Paşa Tabyaları, Çiftehan kaplıcaları, Aladağ Milli Parkı, Demirkazık Zirvesi, Ulukışla Karagöl, önemli turizm noktalarıdır. 01.06.1954 tarihinde 6324 sayılı kanun ile kurulan ilçe, yaylalarıyla da özel bir yere sahip. Tekir ve Bürücek yaylaları başta olmak üzere birçok yaylayı ziyaret etmek, doğanın tadını çıkarmak mümkün. Bir tarım ilçesi olan Pozantı’da Türkiye’nin en iyi çileği, kirazı, elması, üzümü ve üzüm pekmeziyle de tanınmaktadır

İlk yorumu siz yazın