İSTANBUL RİZE GÜNLERİ, YÜZ BİNLERİ MİSAFİR ETTİ

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Rize Günleri sona erdi. Kentin her yönüyle tanıtıldığı etkinlikleri 5 gün boyunca yüz binlerce kişi ziyaret etti. RİDEF tarafından İstanbul Yenikapı’da düzenlenen 12’nci Rize Günleri 5’inci gününde sona erdi. ‘7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz’ sloganıyla düzenlenen Rize Günleri’nde 5 gün boyunca kurulan stantlarda,..

Tarih : Okunma : 37 Defa Okundu... Yorum Yap

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Rize Günleri sona erdi. Kentin her yönüyle tanıtıldığı etkinlikleri 5 gün boyunca yüz binlerce kişi ziyaret etti.

RİDEF tarafından İstanbul Yenikapı’da düzenlenen 12’nci Rize Günleri 5’inci gününde sona erdi. ‘7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz’ sloganıyla düzenlenen Rize Günleri’nde 5 gün boyunca kurulan stantlarda, kentin yöresel lezzetleri ve kültürü tanıtıldı. Etkinliğin son gününde stantlarda yoğun kalabalıklar oluştu. Kemençe ve tulum eşliğinde horonun hiç eksik olmadığı alanda son gün etkinliklerinde Mirhalim ile başlayan konser programı, Gökhancan Boşnakoğlu, Bedri Ayseli ile devam etti. Hülya Polat konseri ile son bulan etkinlikte katılımcılar, hep bir ağızdan türkülere eşlik etti. Yeşilay tarafından ‘Sigara ve bağımlılıkla mücadele’ programı düzenlenirken, Prof. Dr. Hasan Alpak tarafından ‘Biz Rizeliler’ söyleşisi gerçekleştirildi. Rizeli yazarlar köşesinde yazar Tülay Demircan Koyuncu okurları ile buluşup, sohbet ederek kitaplarını imzaladı. Rize Günlerini 5 gün boyunca yüz binlerce kişi ziyaret etti.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

‘ÖZLENEN BİR TABLOYU HEP BERABER HAYATA GEÇİRDİK’

RİDEF Genel Başkanı Hasan Başça, açılış gününden itibaren ciddi anlamda bir yoğunluk yaşadıklarını belirterek, “Çarşamba günü bu meydanda başlayan heyecan dün zirve yaptı, yüz binlerce insan alanımızı ziyaret etti. Bugünde hava çok sıcak olmasına rağmen ciddi anlamda alanda bir kalabalık, stantlarda doluluk oldu. Yoğun bir ilgiyle karşılaştık. İstanbul halkına çok teşekkür ediyoruz, Rize’den gelen misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, alanımızı ziyaret ederek heyecanımıza ortak oldular. Bu etkinliğin yapılmasında destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Özlenen bir tabloyu hep beraber hayata geçirdik. İstanbul’da Rize ile dolu 5 gün geçirdik. 13 Rize günlerinde daha güzel etkinliklerle buluşabilmek için şimdiden hazırlıklarımıza başlayacağız” dedi. 12’inci Rize Günleri, tulum ve kemençe eşliğinde oynanan horonlarla sona erdi.

İlk yorumu siz yazın