İSTANBUL PAZARLILAR BİRLİĞİ’NDEN GÜZEL BİR VEFA ÖRNEĞİ DAHA

İSTANBUL PAZARLILAR BİRLİĞİ’NDEN GÜZEL BİR VEFA ÖRNEĞİ DAHA ŞAİR YAZAR YAŞAR ÇELİK’İN YENİ KİTABININ TANITIMI İÇİN ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ Pazarlılar Birliği kültür dünyasına eserler kazandırma çalışmasını Pazar’ın her köyüne bir kitap projesiyle başlatmıştı. Bu seri de Sapu’nun Ayak İzleri (Kadriye Müftüoğlu), Bir Avuç Hacapit (İbrahim Karaca), Kvakçe’den Beyaztaş’a (Mustafa Korkmaz), Carcivat Avlaşkimi (Recep Memişoğlu) ve Lamgo’nun..

Tarih : Okunma : 16 Defa Okundu... Yorum Yap

İSTANBUL PAZARLILAR BİRLİĞİ’NDEN GÜZEL BİR VEFA ÖRNEĞİ DAHA

ŞAİR YAZAR YAŞAR ÇELİK’İN YENİ KİTABININ TANITIMI İÇİN ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Pazarlılar Birliği kültür dünyasına eserler kazandırma çalışmasını Pazar’ın her köyüne bir kitap projesiyle başlatmıştı. Bu seri de Sapu’nun Ayak İzleri (Kadriye Müftüoğlu), Bir Avuç Hacapit (İbrahim Karaca), Kvakçe’den Beyaztaş’a (Mustafa Korkmaz), Carcivat Avlaşkimi (Recep Memişoğlu) ve Lamgo’nun Öyküsü (Ahmet Şahinbaş) isimli beş kitap yayın hayatına kazandırıldı. Pazar’ın köylerinin kitap çalışması devam ederken, Pazarlılar Birliği vefa adına bir başka güzelliğe imza atarak Çamlıhemşinli Ozan Şair Yazar Yaşar Çelik’in “Helin ile İbali isimli eserini kitaplaştırdı.

Şiirindeki yazılarında ki güzellik mertliğinden, insan sevgisinden yaşama direncinden alan Yaşar Çelik’in Helun ile İbali kitabı için İstanbul’daki Pazarlılar Birliği’nde söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, İstanbul Rize Masası Başkanı Necati Ekşi, Pazarlılar Birliği Derneği Başkanı Mustafa Atar, Şair Yazar İbrahim Karaca ve kitapseverler katıldı.

Etkinliğin sunumunu Şair Yazar İbrahim Karaca yaptı. Çamlıhemşin’de yaşayan Yaşar Çelik etkinliğe telefonla katıldı. Yapılan etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik’in okuduğu “Bana biraz Hemşin Getir” şiiri duygusal anlar yaşattı.

Kaçkar’ı kucakla getir

Ben Gurbet elde yanmışım

Meğer ne çok aldanmışım

Vatanımı özlemişim

Kara geçer yazım kışım

Ak la doldu saçım başım

Yanaktan süzülür yaşım

Oy Anam Bacım kardaşım

Bana biraz Hemşin getir

Zil Kale’yi Yana Yatır

Biraz Gönül Biraz Hatır

Aman tay almesun katır

Yorgun yazdı satır satır

Bunlar Bir Hatıra Kalır

Her ne varsa ıvır zıvır

Bana biraz Hemşin getir

Ya al beni köye getir

Fatih Sultan KAR / İST.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş