İSTANBUL-MALTEPE 11.RİZE GÜNLERİ

İSMET KÖSOĞLU-Gitti-Gördü-Yazdı İSTANBUL-MALTEPE 11.RİZE GÜNLERİ Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Maltepe etkinlik alanında düzenlenen 11. Rize tanıtım günleri değişik görüntülere sahne oldu. 16-20Ekim tarihleri arasında Maltepe dolgudaki etkinlik alanında yapılan Rize Günlerinde hemşeri kaynaşması hemen göze batıyordu. Yıllardır birbirlerini görmeyen eş dost ve akrabalar hasretle kucaklaştı. Maltepe’de Rizeli fakat İkizdere ilçesinden daha çok insan var,..

Tarih : Okunma : 100 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU-Gitti-Gördü-Yazdı

İSTANBUL-MALTEPE 11.RİZE GÜNLERİ

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Maltepe etkinlik alanında düzenlenen 11. Rize tanıtım günleri değişik görüntülere sahne oldu.

16-20Ekim tarihleri arasında Maltepe dolgudaki etkinlik alanında yapılan Rize Günlerinde hemşeri kaynaşması hemen göze batıyordu. Yıllardır birbirlerini görmeyen eş dost ve akrabalar hasretle kucaklaştı.

Maltepe’de Rizeli fakat İkizdere ilçesinden daha çok insan var, Rize’den gelenlerde olunca bir süredir birbirini göremeyen akrabalar, hemşeriler, okul arkadaşları bir nebze olsun hasret giderdi. Etkinliğe son gün Cumhurbaşkanının katılacağı haberi hafta boyunca etkili oldu. Etkili güvenlik tedbirleri burada da görüldü.

“Bırakalım sigarayı, içelim Rize çayı”

RİDEF’in bu sloganı ilgi çekti. Cumhurbaşkanının da sigara konusundaki konuşması sağlık için güzel oldu.

Böylesine büyük bir organizasyonu düzenleyen ve başarılı bir şekilde sonuçlandıran başta RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak olmak üzere bütün yönetimine İkizdereli Hemşerimiz Mümtaz Yıldırım’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

TBMM eski Başkanlarından İsmail Kahraman, Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Osman Aşkın Bak, Muhammet Avcı, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, eski Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve DHMİ Genel Müdürlerinden Orhan Birdal, RTEÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, TOBB den Halim Mete Ankara’dan Maksut Bıyık dostumuz, Kenan Bıyık, RTEÜ eski TIP Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şaban Şimşek, Çayhan Dervişoğlu, Eski Milletvekili, Sami Kumbasar, Bozkurt Yaşar Öztürk, Hikmet Ayar, Nusret Bayraktar, Av. Remzi Kazmaz, CHP Rize İl Başkanı Deniz Saltuk, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Kenan Alan, VERÇENİK Dağcılık Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, İkizdere Derneği Başkanı Süleyman Durmuşoğlu, dikkat çeken katılımcılardandı.

İkizdere Standında 4 gün horon

Tanıtım Günlerinin yapıldığı büyük çadır geçmiş yıllara göre biraz daha küçültülmüş. İlçelere ayrılan alanlar 25 m2 ile sınırlandırıldı. Bu alan çok küçük olduğu için yetersiz kaldı.

İkizdere ilçesinin standı en çok ilgi ve dikkat çeken alandı. Zira burada Yerel Sanatçı Şenol Kuy’un kemençe eşliğinde horona kaldırdığı yüzlerce Rizeli saatlerce horon oynayarak ter döktürdü.

Kaymakamlığımız Yazı İşleri Müdürü Salih Çepnioğlu, İlçe Tarım Müdürü Murat Kutluk, Birlik Müdürü Adem Kösoğlu, görevlilerden Şoförümüz Uğur Coşkun, Şenol Kuy, Hüseyin Tavukçu, Suzan Bilgin ve

Emine Aydın canla başla reyonumuzu ziyaret eden misafirlerle ilgilenerek İkizdere Balı, İkizdere Patatesi, İkizdere Tereyağı ve Minzisi tattırarak unutmamalarını temin ettiler.

İkizdereli İşadamlarıyla Boğazda kahvaltı

Ne söyleyeyim yalan olmaz. İstanbul sık gittiğim bir şehir değil. İlk kez boğazda kahvaltı ettim. İkizdereli işadamlarımız Diktaş’lı dostlarımız Abdullah Şanlıer’in, 1580 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan Kuşkonmaz Camiinin hemen yanındaki PAÇİ isimli mekânlarında birbirinden değerli hemşerilerimizle birlikte kahvaltı ikramında bulundu.

PAÇİ’de ki kahvaltıda Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AKP Milletvekili Osman Poyraz, İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Belediye Başkanı Hakan Karagöz, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Aksu, MHP İstanbul eski Milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Dr. Osman Kan, Ekşioğlu Vakfı Başkanı İbrahim Ekşi, Rize Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ekşi, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Üsküdar Belediye Başkan Danışmanı Murat Çadır ve İkizdereli İşadamları katıldı.

İkizdere’nin sosyal ekonomik ihtiyaçları konularının görüşüldüğü kahvaltıda İkizdere Federasyonunun yalnız İstanbul’da değil Ankara da da şubesinin açılabilirliğinin tartışıldığı, Derneğinin daha aktif duruma getirilmesi için olağan kongre kararı alınması istendi.

Tereyağı ve Bal reyonları

Salonda satış yapmak için yiyecek satışı yapan esnaflar var. Dikkat çeken bunca satışlar arasında Çay yok denecek kadar az.

Bütün raflar Pestil, Küme, Ceviz, Fındık, Tereyağı ve Bal ile dolmuş. Rize’den ürün yok denecek kadar az. Birçok Tereyağı satıcısı Rize Tereyağı diyerek isim kullanmış. Oysa bu Tereyağların Rize ile ilgisi olmadığını biz çok iyi biliyoruz. Kilosu 45-50 liraya Rize tereyağı gibi etiketler gördüm. Oysa Rize’de böyle bir Tereyağı olmadığını ben şahsen iyi bilirim.

Nereden geldiği belirsiz birçok Bal çeşidi var. Anzer Çiçekli Köyü Kooperatifi ilk kez İkizdere Standında teşhir amaçlı Anzer Balı sergiledi ve çok ilgi gördü.

Küme veya Pestil Gümüşhane malı, fındık ceviz nereden bilmiyorum ama Rizelilere satılıyor.

Hamdüsesna ilgi çekti

Keçisiyle feromen olan Hamdüsena Bilgin kızımızda etkinliğe İkizdere’den gelmişti.

İkizdere reyonunda Anzer Balı reyonumuzda Cumhurbaşkanı ve eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman hemşerimize Anzer Balı verilirken

Hamdüsena kızımızda beraberdi. Ekranlarda Hamdüsenayı görenler bol bol fotoğraf çektirip sohbette bulundu.

Rize Tanıtım Günleri hemşeri kaynaşması görüşmesi bakımından faydalı oluyor. Aksaklıklar yok değil. Her şeye rağmen emeği geçen, özverili çalışmalarıyla böyle büyük organizasyonları düzenleyen RİDEF Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Rize Valiliğimiz ve İlçe Kaymakamlıkları ile Belediyelerimize özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Bir dahaki Rize Tanıtım Günlerinde buluşmak üzere.

NOT-Tanıtım Günleriyle ilgili 12 tane fotoğraf. Orta sahifede yer veriniz

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş