İlginç ve isabetli tespitleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı, Rize eski Belediye Başkanı Halil BAKIRCI,

İlginç ve isabetli tespitleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı, Rize eski Belediye Başkanı Halil BAKIRCI, TARİH BOYUNCA VEBADAN KORONAYA BULAŞICI HASTALIKLAR HEP OLMUŞTUR. 2019 yılının sonlarına doğru, Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Kovid-19 olarak adlandırılan koronavirüsün ülkemiz ve dünya gündemindeki önceliğini korumaya ve bütün insanlığı korkutmaya devam ediyor. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI Rize’de iki dönem Belediye Başkanlığı..

Tarih : Okunma : 892 Defa Okundu... Yorum Yap

İlginç ve isabetli tespitleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı, Rize eski Belediye Başkanı Halil BAKIRCI,

TARİH BOYUNCA VEBADAN KORONAYA BULAŞICI HASTALIKLAR HEP OLMUŞTUR.

2019 yılının sonlarına doğru, Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Kovid-19 olarak adlandırılan koronavirüsün ülkemiz ve dünya gündemindeki önceliğini korumaya ve bütün insanlığı korkutmaya devam ediyor.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize’de iki dönem Belediye Başkanlığı yaptığı süre zarfında, Rize şehrinde hayata geçirmiş olduğu yenilikçi icraatlarıyla, şehri kimliği kazandıran ve Rize’de yaşayan Halil BAKIRCI’nın birçok farklı konularda kamuoyuna ve basına yaptığı isabetli fikir ve açıklamalarıyla halkın ilgisini çeken, fikir ve iş insanı olarak tanınıyor. BAKIRCI, “Tarih boyunca vebadan koronaya, bakteri ve virüsler sınır tanımaz yapılarıyla yalnızca bir topluma değil tüm dünya toplumlarına yönelik bir tehdit oluşturmuştur.”

Rize eski Belediye Başkanı Halil BAKIRCI, “Tip insanı olmadığım malumdur. Tip insanlarımıza da çok saygı duyar ve güvenirim. Benim tarihe ilgimi yakın çevrem iyi bilmektedir. İnsanlık, tarih boyunca vebadan, depreme, yangına, kıtlığa, doğal afetlere, kitlesel ölümler ve bugünde 6 aydır bizleri maske ve mesafeye mahkum eden koronavirüs gibi bulaşıcı bir hastalıklar mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü, geçmiş tarihlerdeki virüslere baktığımızda, kan, su, hava aracılığıyla ve başkaca yollarla kişiden kişiye aktarılabildikleri için, hastalık taşıyan bireyin değil tüm toplumun hatta insan ırkının sorunu olmuş ve günümüzde de olmaya devam ediyorlar. Bütün kıtalara kısa bir sürede hızla yayılarak binlerce ve hatta milyonlarca insanın ölümüne yol açan salgınlar, tarih boyunca ülkeleri ekonomik ve sosyal olarak çökertmiş, orduları kırmış, toplumların psikolojisine derin tahribatlara ve ruhsal hastalıklara kapı açmıştır. Tarih boyunca yaşanmış olan bulaşıcı hastalıkların seyrine bakınca, kovid-19 koronavirüsün yakın bir gelecekte son bulacağını göremiyorum. Kişisel olarak koronavirisün dünyayı terk etmesinin birkaç yılı bulacağı endişesini taşıdığını üzülerek ifade ediyorum. Her daim duam, bu virüsten tüm insanlığın ve ülkemizin bir an önce kurtulmasını ve aşısının da yakın gelecekte bulunması en büyük dileğimdir. Bu virüsü toplum olarak kurallara harfiyen hep birlikte tavizsiz uyarak yeneriz. Hükümetimizin koronavirüsle mücadelede başarılı ülkeler arasında ilk üçüne giren devletiz. Vaka sayılarını son zamanlarda artması gösteriyor ki kişisel olarak tedbirlere uyumda bir gevşeklik gözlenmektedir. Koronaviriüsle mücadele noktasında bağışıklık sistemimizin güçlü olması ve güçlü tutulması çok önemlidir.” dedi

İlk yorumu siz yazın