İLÇE SOĞUKHAVA DEPOSUNA KAVUŞTU

İLÇE SOĞUKHAVA DEPOSUNA KAVUŞTU İKİZDERE ŞİMŞİRLİ KÖYÜ SOĞUK HAVA DEPOSUNDA YEREL ÜRÜNLER BOZULMAYACAK İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-İkizdere Kaymakamlığımız tarafından Şimşirli köyüne kurulan soğuk hava deposu tamamlanarak hizmete girdi. İkizdere Şimşirli köyünde üretilen ve ülkemizin birçok iline ihraç edilen Yaban Mersini(Likapa) meyvesinin hasat zamanı olan yaz aylarında muhafaza süresini uzatmak ve satış aralığını daha fazla zamana yaymak..

Tarih : Okunma : 20 Defa Okundu... Yorum Yap

İLÇE SOĞUKHAVA DEPOSUNA KAVUŞTU

İKİZDERE ŞİMŞİRLİ KÖYÜ SOĞUK HAVA DEPOSUNDA YEREL ÜRÜNLER BOZULMAYACAK

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İkizdere Kaymakamlığımız tarafından Şimşirli köyüne kurulan soğuk hava deposu tamamlanarak hizmete girdi.

İkizdere Şimşirli köyünde üretilen ve ülkemizin birçok iline ihraç edilen Yaban Mersini(Likapa) meyvesinin hasat zamanı olan yaz aylarında muhafaza süresini uzatmak ve satış aralığını daha fazla zamana yaymak için, yıllardır yapılması planlanan ancak farklı sebeplerden dolayı yapımına başlanamayan Soğuk hava deposu Şimşirli köyünde İkizdere Kaymakamlığı tarafından yaptırıldı Kaymakam Hacı Kerim Meral soğuk hava deposunun tamamlandığını söyleyerek yaptığı açıklamada ‘’ Köylülerimiz bundan sonra üretmiş oldukları likapalarını, diğer süt ve süt ürünlerini rahatlıkla bozulmadan 2 ay boyunca muhafaza edebilecektir. İlçemize hayırlı olsun. Üretmiş oldukları likapalarını, diğer süt ve süt ürünlerini rahatlıkla bozulmadan 2 ay boyunca muhafaza edebilecektir. İlçemize hayırlı olsun. Yapılan Soğuk hava deposu ile vatandaşımızın yıllardır sıkıntı yaşadığı, Likapa meyvesinin şoklama, muhafaza ve taze kalmasını sağlayarak yerelde üreticimize, genelde ise sanayicilerimize büyük bir kolaylık sağlamış olacağız. Bu vesile ile Soğuk hava deposunun İlçemize kazandırılmasında ve kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize hizmetlerimiz gücümüz yettiğince artarak devam edecek.’’ dedi.

Likapa değerlenecek

Likapa Meyvelerinin raf ömrü 7-10 gün kadardır. Özellikle reçeli ve pekmezi bolca tüketilmektedir. Tamamen olgunlaşmış, sağlam olan Likapa meyveleri -0.5°C ile 0°C’lik sıcaklık ile % 90-95 nispi neme sahip soğuk hava depolarında herhangi bir kalite kaybına uğramadan 1 ay muhafaza edilebilir. Ancak İşlenecek olan maviyeymişler -18°C’de hızlı dondurma ile şoklanmalı ve -23ºC’de saklanmalıdırlar. Bu şekilde Dondurulmuş maviyeymişler soğuk zinciri ile satışa sunulabilir, sanayide işlenebilir veya uzun yıllar muhafaza edilebilir. Sağlık açısından da birçok faydası olan bu meyvenin özellikle çok kuvvetli bir antioksidan olduğu da bilinmektedir

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş