.İL MÜFTÜSÜ NACİ ÇAKMAKÇI İKİZDEREDE İLK TERAVİHTE

İL MÜFTÜSÜ NACİ ÇAKMAKÇI İKİZDEREDE İLK TERAVİHTE RESTORE EDİLEN İKİZDERE MERKEZ CAMİİ İLK TERAVİH NAMAZIYLA İBADETE AÇILDI İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-On bir ayın sultanı Ramazanın ilk teravihinde 2 yıldır restore çalışması devam eden merkez camisi ibadete açıldı. İki yıl sonraki ilk teravih namazına Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı’da katıldı. İlçe merkezinde 1950 lı yıllarda yapılan Merkez..

Tarih : Okunma : 42 Defa Okundu... Yorum Yap

İL MÜFTÜSÜ NACİ ÇAKMAKÇI İKİZDEREDE İLK TERAVİHTE

RESTORE EDİLEN İKİZDERE MERKEZ CAMİİ İLK TERAVİH NAMAZIYLA İBADETE AÇILDI

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-On bir ayın sultanı Ramazanın ilk teravihinde 2 yıldır restore çalışması devam eden merkez camisi ibadete açıldı. İki yıl sonraki ilk teravih namazına Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı’da katıldı.

İlçe merkezinde 1950 lı yıllarda yapılan Merkez Camisinde iki yıl devam eden bir onarım restorasyon çalışması yapılmıştı. İki yıl önce pandeminin de olmasıyla tamirat için tamamen ibadete kapatılan cami duvarları hariç tamamen yenilendi. Çatısı değişen cami de yerdeki halılar değişti, avizesi değişti, pencere ve kapılar değişti, mihrap minber ve kürsü yenilendi. Caminin iç dizaynının Çayeli Kaptanpaşa Camisinden esinlenerek ahşap benzeri kaplamayla düzenlendi. Camide teravih namazı öncesi ilk vaazı yapan İl Müftüsü Naci Çkamakçı’Ramazan ve Oruç’un önemine değinerek İslam’ı yaşayan nesiller yetiştirmeliyiz. İlk teravihte aranızda bulunmaktan mutluyum’’ dedi. Kalabalık bir cemaatin katıldığı ilk teravih namazını İkizdere Müftüsü Nizamettin Keskin kıldırdı.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş