-İKİZDERE’DE BAŞLAYAN TAŞ OCAKLARINA KEŞİF YAPILACAK

-İKİZDERE’DE BAŞLAYAN TAŞ OCAKLARINA KEŞİF YAPILACAK -İKİ TAŞOCAĞI İÇİN KEŞİF VAR İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Taş Ocaklarıyla çevrelenen İkizdere Vadisinde başlatılan ocaklar için 13 Eylül Pazartesi günü keşif yapılacağı açıklandı. Yörede tepki çeken taş ocaklarının çevre ve doğal hayata zarar vereceği endişesiyle köylüler tarafından günlerdir tepki gösteriliyor. Vadide 2 büyük taş ocağı açılacak Cevizlik köyündeki Bazalt ocağı..

Tarih : Okunma : 16 Defa Okundu... Yorum Yap

-İKİZDERE’DE BAŞLAYAN TAŞ OCAKLARINA KEŞİF YAPILACAK

-İKİ TAŞOCAĞI İÇİN KEŞİF VAR

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Taş Ocaklarıyla çevrelenen İkizdere Vadisinde başlatılan ocaklar için 13 Eylül Pazartesi günü keşif yapılacağı açıklandı.

Yörede tepki çeken taş ocaklarının çevre ve doğal hayata zarar vereceği endişesiyle köylüler tarafından günlerdir tepki gösteriliyor.

Vadide 2 büyük taş ocağı açılacak

Cevizlik köyündeki Bazalt ocağı için Davacı olarak köylülerin vekili Av. Yakup Şekip Okumuşoğlu tarafından İkizdere- Cevizlik Köyünde SR Tarım Turizm İnşaat Yatırım Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan 201801792 Ruhsat numaralı Bazalt Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi(24.91 He.100.000 m3/yıl) projesi ile ilgili olarak Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından verilen ’’Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’’ Kararına karşı 25.09.2019 tarihinde işlemin iptali isteğiyle Rize Valiliğine karşı açılan davaya tam 2 yıl sonra 13.09.2021 tarihinde keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacağı açıklandı.

Lojistik için açılacak Ocakta 135 gündür eylem var

İyidere’de yapılması planlanan Lojistik Limana taş almak amacıyla Nisan ayından bu yana devam eden çalışmalara köylülerin tepkisi 135 gündür devam ediyor. İşkencedere Vadisinde taş alınacak olan ormanlık alana yol açan firmaya günlerdir tepki gösteren köylüler Taş Ocağı faaliyetinin durdurulmasını istiyor. İşkencedere Vadisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 98 Hektarlık alanda Ruhsat alınırken bu alanın içinde 13.5 Hektarlık alanda Bazalt Taş alınması için çalışılacağı açıklanmıştı. Ocaktan 3 yılda 16 ile 20 Milyon ton arasında Limana dolgu malzemesi olarak taş taşınacağını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil İsmailoğlu Mayıs ayında İkizdere’ye geldiğinde açıklamıştı.

İşkencedere Vadisinde başlanılan Bazalt Taş Ocağı içinde 13 Eylülde Bilirkişi incelemesi ve Keşif yapılacağı belirtildi. Bu keşifler için davacı Avukatlarının 25.9.2019 ve 21.01.2021 tarihlerinde iki ayrı başvurusunun bulunduğu öğrenildi.

Rize İdare Mahkemesi tarafından yapılacak Gürdere ve Cevizlik köylerinde açılacak Bazalt Taş Ocaklarının keşfi için bilirkişi olarak

Gümüşhane Üniversitesinden, Kastamonu Üniversitesinden, Trabzon Valiliği ve Maçka İlçe Tarım Müdürlüğünden 7 kişilik akademisyen ve bürokratın katılacağı Mahkeme tarafından belirlendi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş