-İKİZDERE-TULUMPINAR VE ÇAĞRANKAYA’DA TOPLAMDA 18 BİN FİDAN DİKİLDİ.

-‘BUGÜN FİDAN YARIN NEFES’PROGRAMIYLA FİDAN DİKİLDİ   İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Türkiye genelinde 81 İlde 11 Milyon fidan dikme kampanyası İkizdere de de yapıldı. ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’projesi kapsamında Yurt genelinde 11 Milyon Fidan dikildi. Daha Yeşil bir Türkiye için 11 Milyon ağacı geleceğe miras bırakılan kampanyada Dünya Rekoru kırıldı. İkizdere Orman İşletme Şefliği tarafından Çağrankaya ve..

Tarih : Okunma : 90 Defa Okundu... Yorum Yap

-‘BUGÜN FİDAN YARIN NEFES’PROGRAMIYLA FİDAN DİKİLDİ

 

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Türkiye genelinde 81 İlde 11 Milyon fidan dikme kampanyası İkizdere de de yapıldı.

‘Bugün Fidan Yarın Nefes’projesi kapsamında Yurt genelinde 11 Milyon Fidan dikildi. Daha Yeşil bir Türkiye için 11 Milyon ağacı geleceğe miras bırakılan kampanyada Dünya Rekoru kırıldı. İkizdere Orman İşletme Şefliği tarafından Çağrankaya ve Tulumpınar köyü nde başta Kaymakam Cafer Kaymakçı olmak üzere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ilçedeki kamu görevlileri daire Müdürleri ve öğrencilerin katılıyla fidan dikildi. Bugün fidan yarın nefes ‘programı kapsamında düzenlenen programda bir konuşma yapan İkizdere-Dereköy Orman İşletme Şefi Orman Mühendisi Burçak Bulut ’burada bugün yurt genelinde dünyada Guinness Rekoru kırıyor ve bizler sizler buna şahit oluyorsunuz.81 İlde yapılan Fidan dikimine bizde İkizdere ilçesinden destek veriyoruz. İlçemizin Çağrankaya ve Tulumpınar köyümüzde bugün iki ayrı bölgede fidan dikiyoruz. Bu alanda bugüne kadar toplam 18 bin fidan dikildi’ dedi.

İkizdere Kaymakamı Cafer Kaymakçı yaptığı kısa konuşmada ’bugün yurt çağında başlatılan bir kampanyaya destek oluyoruz. Gençlere öğrencilere temiz bir çevre, güzel bir dünya, ağaç dikme bilinci ve orman sevgisini aşılamalıyız’ dedi. Kaymakam desteğiyle başlayan fidan dikimi sonunda öğrenciler tarafından her fidana can suyu verildi.

İlk yorumu siz yazın