-İkizdere Fazliye –Hüseyin Turanlı Çok Programlı Anadolu Lisesinin öğrencileri Macaristan’da.

  -ERASMUS Programı kapsamında Macaristan’ın Budapeşte şehrine giden öğrenciler Rize ye döndü. İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Yayla turizminin Gastro Turizmi ile Desteklenmesi(Erasmus) Programı kapsamında Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Eylem türü ile Budapeşte’ye giden öğrenciler Avrupa mutfağını inceledi. Projenin amacının okulda ve proje ortağı okullardaki lise öğrencilerine aşçılık konusunda mesleki yeterliliklerini Avrupa mutfağını deneyimleyerek geliştirmelerini sağlamak..

Tarih : Okunma : 84 Defa Okundu... Yorum Yap

 

-ERASMUS Programı kapsamında Macaristan’ın Budapeşte şehrine giden öğrenciler Rize ye döndü.

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Yayla turizminin Gastro Turizmi ile Desteklenmesi(Erasmus) Programı kapsamında Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Eylem türü ile Budapeşte’ye giden öğrenciler Avrupa mutfağını inceledi.

Projenin amacının okulda ve proje ortağı okullardaki lise öğrencilerine aşçılık konusunda mesleki yeterliliklerini Avrupa mutfağını deneyimleyerek geliştirmelerini sağlamak olduğu belirtilen projede öğrenciler Macaristan’a gidip döndü. Proje ortakları arasında, Çamlıhemşin Çok Programlı Lisesi, Ekrem Orhon Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, İyidere Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Budapeşte Europa 2000 Nemzetközi Vallalkozası-Macaristan bulunuyor. 36.448 Euro(167.360.00 Tl) lik proje kapsamında yapılan etkinlikler 21.1.2018 tarihinde 20 öğrenci 4 öğretmen ile Macaristan’a gittiler. Avrupa mutfağını inceleyip uygulamalar yapacak öğrenciler 03.02.2018 tarihinde Rize’ye döndü.Aynı şekilde Macaristan’dan öğrencilerde ileriki tarihlerde Rize’ye ziyarete gelecek.

Öğrenciler tarafından uygulanan Macaristan proje hakkında bir açıklamada bulunan İkizdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz’Öğrencilerimizin bu proje sayesinde kendi alanlarında tecrübe kazanacaklarını ve mesleğinde nitelikli hale geleceğini düşünüyorum. Aynı zamanda Yurt dışından öğrencilerim gelmesi ilçemizin tanıtımı açısından önem arz etmektedir. Bu kurulan dostluk köprüsü sayesinde öğrencilerimiz yurtdışında da iş bulabilirler. Projede emeği geçen öğretmen, idareci ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum’dedi.

İlk yorumu siz yazın