İKİZDERE ÇEVRE DERNEĞİNDEN TAŞOCAĞINA TEPKİ

İKİZDERE ÇEVRE DERNEĞİNDEN TAŞOCAĞINA TEPKİ Oturma eylemi yapılarak kamyonların geçişine bir süre izin verilmedi, Arı kovanları yakıldı İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE- İkizdere ilçesinin Eşkencidere Vadisinde 2021 yılında faaliyete başlayan taş ocağında çalışan kamyonların tehlikeli şekilde taş taşıdıkları iddiasıyla İkizdere Çevre Derneği üyeleri bir süre oturma eylemi yaptı. Eylem güvenlik için gelen jandarma eşliğinde yapıldı. İkizdere Eşkencidere..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

İKİZDERE ÇEVRE DERNEĞİNDEN TAŞOCAĞINA TEPKİ

Oturma eylemi yapılarak kamyonların geçişine bir süre izin verilmedi, Arı kovanları yakıldı

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE- İkizdere ilçesinin Eşkencidere Vadisinde 2021 yılında faaliyete başlayan taş ocağında çalışan kamyonların tehlikeli şekilde taş taşıdıkları iddiasıyla İkizdere Çevre Derneği üyeleri bir süre oturma eylemi yaptı. Eylem güvenlik için gelen jandarma eşliğinde yapıldı.

İkizdere Eşkencidere Vadisi’nde yöre halkının karşı çıkmasına rağmen faaliyetine devam eden taş ocağından, İyidere Lojistik Limanı’na taş taşıyan kamyonların üzerlerinin açık şekilde karayolunda seyahat ettiklerini söylerken bu tehlikeye karşı niye önlem alınmıyor dediler.

Arı kovanları yolda yakıldı

Eşkencidere Vadisi’nde şifalı ve kaliteli Kestane Balı üretiminin de taş ocağında yapılan patlatmalar ve tozdan dolayı sekteye uğradığını söyleyen Gürdere Köylüleri kovanlarını taşocağı yolunda yakarak protestolarına devam etti. Faaliyetine devam eden taş ocağı sebebiyle arıların öldüğünü söyleyen arıcı Müjdat Albayrak “Buradaki arı ölümleri maalesef yapılan orman ve doğa katliamının sonucudur ” dedi.

İlçe merkezinde basın açıklamasını okuyan İkizdere Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Halit Yılmaz’’ dünyanın sayılı vadilerinden olan İkizdere Vadisi 1 yıldır yağmalanıyor. Dünyada iklim krizine karşı önlemler alınırken İkizdere’de ormanların yok edilmesini kabul edemeyiz. Doğayı katletmekle kalınmıyor, köylülerin yaşam alanları da yok ediliyor. Acil kamulaştırmayla çay bahçeleri taş ocağının yolları haline getirildi. Yüzyıllardır deli bal alanı olarak bilinen Eskencidere Vadisi artık yüzlerce iş makinasının hoyratça parçaladığı inşaat alanına çevrildi. İktidarlar geçici halk kalıcıdır. Bu taş ocağı ile hilkat garibesi haline getirilen Eskencidere Vadisi doğa katliamının bir simgesi olarak tarihe geçecektir. Buna seyirci kalanlar, bu ekosistemin talan edilmesini destekleyenler bu kara lekeyi ömürleri boyunca taşıyacaktır. Taş ocağını durdurun, bu talana ve kırıma son verin. Yok, ettiğiniz her ağaç, her canlı geleceğimiz olan çocuklarımızındır. Bütün kötülüklerinizle, iş makinalarınızla İkizdere’den defolun” dedi.

İlk yorumu siz yazın