HESABI ÇOK AĞIR OLACAK HARAMLARA ALDANMAMAK LAZIM

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected] HESABI ÇOK AĞIR OLACAK HARAMLARA ALDANMAMAK LAZIM Dünyaya milyarlarca insan gelmiş. Bir müddet yaşamışlar. Sonra, ölüp gitmişler. Bunların bazıları zengin imiş, bazıları fakir. Kimi zalim imiş, kimi mazlum. O hâllerinin de hepsi geçti, unutuldu. Onların bir kısmı inanmış, Müslüman idi. Geri kalanları, inanmamış kâfirlerdi. Hepsi, ya sonsuz yok olacak yahut kıyamet..

Tarih : Okunma : 21 Defa Okundu... Yorum Yap

BAYRAM ALİ KAVALCI [email protected]

HESABI ÇOK AĞIR OLACAK HARAMLARA ALDANMAMAK LAZIM

Dünyaya milyarlarca insan gelmiş. Bir müddet yaşamışlar. Sonra, ölüp gitmişler. Bunların bazıları zengin imiş, bazıları fakir. Kimi zalim imiş, kimi mazlum. O hâllerinin de hepsi geçti, unutuldu. Onların bir kısmı inanmış, Müslüman idi. Geri kalanları, inanmamış kâfirlerdi. Hepsi, ya sonsuz yok olacak yahut kıyamet kopup, tekrar dirilip, inanmayanlar sonsuz azap çekecek. Her iki hâlde de, inanmış olanlara hiç azap, hiç sıkıntı yok. Fakat ikinci hâlde, inanmayanlar, sonsuz ve pek acı azap çekecekler.

Ey insan! İyi düşün! Birkaç sene sonra, sen de, bunlardan biri olacaksın. Şimdi, geçmiş senelerin nasıl bir hayal oldu ise, ölünce de, bütün ömrün, bütün hayatın, çalışmaların, didinmelerin bir hayal, bir rüya gibi olacak. O zaman, sen o iki kısmın hangisinden olmak istersin? İnanmayanlar nefislerine, zevklerine aldanarak inkâr ediyorlar. Zevklerinden başka bir şey düşünmüyorlar. Hâlbuki İslâmiyet zevki yasak etmemiştir. Zevklenmenin zararlı olmasını yasaklamıştır.

O hâlde, aklı olan kimse, zevklerini Allahü telanın gösterdiği yoldan temin eder. İslam’ın güzel ahlâkı ile süslenir. Herkese iyilik eder. Bütün rahatlıkların, saadetlerin başı, iman etmekte, Müslüman olmaktadır. İman etmek de, çok kolaydır. İman etmek için, bir yere para vermek, mal vermek, zor bir iş yapmak, birisinden izin almak gibi, hiçbir şey yapmak lâzım değildir. İman, altı şeyi öğrenip, bunlara kalbinden, gizlice inanmak demektir. İman eden, Allahü telanın emirlerine teslim olur. Yani seve seve yapar. Böylece, Müslüman olur. Ey insan! Haramların süsüne, yaldızına sakın aldanma ve çabuk geçen, tükenen lezzetlerine sakın kapılma! Dünyada ve ahirette rahat ve huzur içinde olmak istiyorsan, bütün hareketlerinin, duruşlarının, gidişlerinin, dine uygun olmasına çok dikkat et! Her şeyden önce, Ehli-sünnet âlimlerinin bildirdiği, doğru itikadı, imanı öğrenmek ve imanını buna göre düzeltmek lâzımdır. Çünkü itikat bozuk ise yapılan ibadetlerin sevabı, faydası olmaz. Ondan sonra, fıkıh bilgilerini öğrenmeli, farzları yapmaya sarılmalı, helâle, harama dikkat etmelidir. Dinde bu sıra çok önemlidir. Kaynak: Tam İlmihâl – Saadet-i Ebediyy

İlk yorumu siz yazın