-HAYVANLARA AŞILAMA KÜPELEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

KİZDERE İLÇE TARIM KAR KIŞ ARAZİDE İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri her köye giderek hayvanlarda aşılama ve küpeleme çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin yüksek köylerinden 2100 metre rakımlı Meşeköyde aşılama ve küpeleme çalışmasında bulunan ekiplere köylülerde yardımcı oluyor. Ekip çalışmaları hakkında kısa bir açıklama yapan İlçe Tarım Orman Müdürü Murat Kutluk’ Özellikle hayvanlarda ileriki aylarda uygulanma..

Tarih : Okunma : 23 Defa Okundu... Yorum Yap

KİZDERE İLÇE TARIM KAR KIŞ ARAZİDE

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri her köye giderek hayvanlarda aşılama ve küpeleme çalışmalarını sürdürüyor.

İlçenin yüksek köylerinden 2100 metre rakımlı Meşeköyde aşılama ve küpeleme çalışmasında bulunan ekiplere köylülerde yardımcı oluyor. Ekip çalışmaları hakkında kısa bir açıklama yapan İlçe Tarım Orman Müdürü Murat Kutluk’ Özellikle hayvanlarda ileriki aylarda uygulanma yapılmadığında büyük zarar ve kayıplara yol açan ŞAP hastalığının ortaya çıkmasına engel olmak için şimdiden tedbirli olmak zorundayız. Şap aşısı yılda en az 2 kez yapılması gerekir. Tedbiri şimdiden almak zorundayız. Ekibimiz ilçede hayvan sağlığına gerçekten önem veriyor. Hepsi özverili çalışmada bulunuyor. Bugün tüm memlekette her ne kadar Covid 19 salgını olsa da İlçe Tarım personelimiz en iyi şekilde korunma tedbirlerini alarak aşılama çalışmalarını en hızlı bir şekilde kar yağışımın olduğu köylerde bile sürdürüyor. Bu aşılamanın aksamaması lazım. Aksadığı anda ilerde önlenmesi mümkün olmayan hayvan kayıplarına sebep olacak. Bundan dolayı tedbirleri şimdiden alıyoruz.

Kar kış demeden ekiplerimiz bugün Meşeköyde olduğu gibi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bazen geç saatlerde bile çiftçilerimizin kapısını aşılama yapmak için çaldığımız oluyor, köylülerimizden bu konuda anlayış ve yardım bekliyoruz’dedi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş